u-vinnytsi-pokaznyky-zabrudnenosti-vody-suttievo-perevyshchuiut-vstanovleni-normy-kuzin

У Вінниці показники забрудненості води суттєво перевищують встановлені норми – Кузін

 • 27833 переглядiв

У воді, яку п’ють мешканці Вінниці, виявлені суттєві відхилення від норми за мікробіологічними та хімічними показниками. Про це під час візиту до Вінниці повідомив Головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін, пише УНН.

За його словами, у місті було відібрано понад 400 проб води з водопровідної мережі та інших джерел водопостачання. Майже у 30% фіксувалося перевищення норми за мікробіологічними показниками, що суттєвим відхиленням від норми. Основна причина цього - зношеність водопровідних мереж.

Дійсно, тут є декілька основних причин. Це доволі часті прориви, зношеність водопровідних мереж. Ми провели роботу з "Вінницяоблводоканалом", щоб відкоригувати відповідні технологічні регламенти, які використовуються в місті. Зауважу, що 30% - це доволі високий показник, якщо врахувати те, що в середньому по Вінницькій області такий показник зазвичай не перевищує 11%, а по Україні становить 7,5%. Щодо хімічних показників питної води. За підсумками досліджень всіх проб води, відхилення від норми виявлено майже в 60%. Це також досить високий показник, тому що в середньому по Україні ми реєструємо близько 20% відхилень 

- зазначив Ігор Кузін.

При цьому, Головний санітарний лікар уточнив, що збудника гепатиту А у взятих пробах виявлено не було.

Днями Кузін зазначав, що ймовірне джерело інфікування знайшли на місцевому ринку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спалах гепатиту А на Вінниччині: зараження через воду розглядається як одна з основних версій

Додамо

Підприємство "Вінницяоблводоканал" з 2022 року очолює Дмитро Кістіон. Це син близько соратника експрем’єр-міністра України Володимира Гройсмана Володимира Кістіона. Свою політичну кар’єру Володимир Кістіон теж починав у вінницькому водоканалі. І у 2016 році дослужився до посади першого віце-прем’єра в уряді Гройсмана. Нині Кістіон-старший є першим заступником голови Вінницької облради, депутатом від "Української стратегії Гройсмана" та одним з ключових членів так званого "гуманітарного штабу" експрем’єра. 

На початку 2019 року фігурував у корупційному скандалі із відмиванням бюджетних коштів, які виділялися на ремонт комунальних об’єктів. У цьому ж скандалі, засвітилася і фірма "Мікс Лайт", власником якої до серпня 2018 року був Дмитро Кістіон. Цікаво, що ця фірма також мала юридичну адресу у приміщенні, частина якого була на балансі вінницького водоканалу.

Захар Подкидишев

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі