u-vidpovid-na-krytyku-nimechchyny-shchodo-poliuvannia-botsvana-obitsiaie-vidpravyty-u-frn-20-tys-dykykh-sloniv

У відповідь на критику Німеччини щодо полювання, Ботсвана обіцяє відправити у ФРН 20 тисяч диких слонів

 • 26601 переглядiв

Президент Ботсвани Мокгветсі Масісі пригрозив відправити 20 000 диких слонів до Німеччини у відповідь на критику урядом ФРН полювання на тварин в африканській країні. Це також є реакцією на пропозицію німецьких урядовців обмежити імпорт мисливських трофеїв.

Президент Ботсвани Мокгветсі Масісі погрожує відправити 20 000 диких слонів до Німеччини, щоб кинути виклик позиції країни щодо полювання. Відповідні коментарі були зроблені після того, як Міністерство навколишнього середовища Німеччини запропонувало обмежити імпорт мисливських трофеїв через браконьєрство. Про це передає УНН із посиланням на Bild та Spiegel.

Деталі

Ботсвана хоче відправити 20 000 слонів до Німеччини - це не запізнілий першоквітневий жарт.

"Bild" процитувало слова президента Ботсвани Мокгветсі Масісі, який підтвердив, що "це не жарт". Таким чином Мокгветсі Масісі відреагував на критику Берліна щодо полювання на слонів в африканських країнах та експорт трофеїв. Якщо Німеччина повністю заборонить імпорт, це сприятиме бідності та браконьєрству в Ботсвані, завдасть шкоди країні, сказав президент Масісі.

Довідково

У Ботсвані живе приблизно третина світової популяції слонів – понад 130 000. Ботсванський президент розповів Bild, що стада слонів завдають шкоди майну, їдять врожай і топчуть людей. Кількість слонів різко зросла в результаті заходів щодо збереження, а полювання, каже лідер африканської країни нібито допомагає їх контролювати.

Знищення тропічних лісів по всьому світу дещо зменшилося – дослідження04.04.24, 21:42

Насправді Німеччина не єдина країна, куди Ботсвана погрожує відправити слонів. Згідно з недільною газетою Ботсвани "The Patriot on Sunday",  наприкінці березня міністр захисту навколишнього середовища та туризму Думезвені Мтімкхулу говорив про передачу 10 000 слонів Великій Британії. Причина: у березні парламент Лондона проголосував за заборону імпорту мисливських трофеїв, хоча закон ще не набув чинності. Уряд Ботсвани вимагає скасувати заборону.

Нагадаємо

Через заборону полювання, спричинену війною Росії проти України, популяція ведмедів у Карпатському регіоні України зросла: мешканці та туристи все частіше зустрічають сліди ведмедів поблизу людських осель.

Популярні

Новини по темі

Армія рф завдає удару по Харкову, чути вибухи

 • 26307 переглядiв