u-ternopoli-poblyzu-ozera-dosi-fiksuiut-perevyshchennia-vmistu-khloru-u-povitri-mistianam-radiat-utrymatys-vid-kupannia

У Тернополі поблизу озера досі фіксують перевищення вмісту хлору у повітрі: містянам радять утриматись від купання

 • 21040 переглядiв

Після пожежі внаслідок російської атаки в Тернополі зафіксовано перевищення хлору в повітрі біля ставу. В інших частинах міста концентрація хлору та соляної кислоти в нормі.

У Тернополі після пожежі, яка сталась  внаслідок російської атаки, досі подекуди забруднене повітря. Зокрема, поблизу Тернопільського ставу є перевищення хлору. Про це заявила генеральна директорка ДУ "Тернопільський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України" Оксана Чайчук, передає УНН.

Деталі

Зазначається, що в атмосферному повітрі поблизу Тернопільського ставу є перевищення хлору у 2,5 раза внаслідок пожежі на промисловому об’єкті міста.

В інших частинах Тернополя концентрація хлору та соляної кислоти залишається у межах норми.

Наразі перевищення концентрації хлору є у 2 з 11 місць, де проводилися заміри повітря. Обидві точки - поблизу Тернопільського ставу. Це очікувано, адже водойма знаходиться в низині, хлор зв’язується з водою та утворюється соляна кислота. Це не є небезпечним, проте ми все-таки рекомендуємо тернополянам не купатися протягом 1-2 днів

- зазначає Оксана Чайчук.

За її словами, стан питної води у місті - відповідає всім вимогам. Окрім того, Чайчук запевнила містян, що радіаційний фон у Тернополі та області не перевищує норм та не несе жодної загрози громадянам.

Нагадаємо

У ніч на 20 серпня в Тернополі сталася пожежа на підприємстві під час атаки російських військ внаслідок влучання в ємність з пально-мастильними матеріалами.

Внаслідок удару по промисловому об’єкту в Тернополі хімічних сполук в повітря не викидалося. Збитки, які завдані навколишньому середовищу, пов’язані з викидом в повітря продуктів горіння нафтопродуктів.

Володимир Омельченко

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    На Дніпропетровщині збили ворожий дрон-розвідник

     • 20637 переглядiв