u-suchasniy-ukrayini-neonatsizmu-nemaye-yevropeyska-konfederatsiya-ukrayini-vidreaguvala-na-komentari-putina-pro-zelenskogo

У сучасній Україні неонацизму немає: Єврейська конфедерація України відреагувала на коментарі путіна про Зеленського

 • 1679670 переглядiв

КИЇВ. 17 червня. УНН. Єврейська конфедерація України відреагувала на закиди російського диктатора володимира путіна на петербурзькому економічному форумі, де той, посилаючись на своїх «друзів-євреїв», назвав Президента України Володимира Зеленського не євреєм, а ганьбою нації, який потурає неонацизму. І вкотре наголосив на необхідності проведення в Україні так званої «денацифікації». Про це пише УНН з посиланням на заяву конфедерації.

Деталі 

По-перше, у конфедерації зазначають, що Володимир Зеленський – лідер, який показав приклад мужності своєму народові та всьому світу. Президент України – герой не лише єврейського народу, а й усієї політичної української нації, до якої належать, звісно, і євреї. 

Україна пишається непохитною стійкістю нашого Президента, який захищає демократичні цінності, свободи та миролюбні права України та наших громадян. 

По-друге, у сучасній Україні неонацизму немає, заявляє Єврейська конфедерація України.

Побутовий антисемітизм, і так один із найнижчих у Європі, після 24 лютого 2022 року в Україні практично не спостерігається.

У своєму недавньому дослідженні Антидифамаційна ліга прямо пов'язала це з авторитетом Володимира Зеленського, який очолив усю націю, у тому числі євреїв, у боротьбі з російською агресією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хр*н їм: путін про бажання країн НАТО щодо скорочення ядерної зброї у рф

По-третє, про звинувачення українців у злочинах часів Голокосту.

«Хочемо нагадати, що Україна є четвертою у світі країною за кількістю Праведників народів світу (люди, які рятували євреїв під час Голокосту) – 2 691 особа, за даними Яд Вашем. За даними ж українських дослідників, українців-Праведників налічується понад 15 тисяч. На їхньому рахунку - сотні тисяч врятованих життів євреїв», - наголошує конфедерація. 

Саме за Президента Володимира Зеленського започатковано День українців, які рятували євреїв під час Другої світової війни. Він відзначається на державному рівні 14 травня.

Іменами українців-Праведників, у тому числі в рамках ініціативи Єврейської конфедерації України «Праведники мого міста», в усіх регіонах України називаються вулиці, майдани, сквери, відкриваються меморіали.

Щоб продемонструвати так звану «денацифікацію», конфедерація показала лише одне фото.

Це Менора у Меморіалі «Дробицький Яр» на околицях Харкова. Тут під час Голокосту нацисти розстріляли близько 20 тисяч в'язнів Харківського гетто.

Знімок зроблений одразу після російського обстрілу 26 березня 2022 року.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі