u-stolytsi-vykryto-pratsivnykiv-avtoshkil-yaki-vstanovyly-taiemni-pedali-ta-skladaly-ispyty-zamist-uchniv

У столиці викрито працівників автошкіл, які встановили "таємні педалі" та складали іспити замість учнів

 • 29047 переглядiв

Працівників київської автошколи викрили на тому, що вони встановлювали в автомобілях "таємні педалі" та приймали іспити за хабарі, що дозволяло учням легко їх складати. Звинувачення включають шахрайство та отримання неправомірної вигоди посадовими особами.

В Києві викрито працівників автошкіл та їх спільника з сервісного центру МВС, які встановили додаткові педалі в авто та за хабар допомагали майбутнім водіям скласти іспит. Про це повідомив Офіс Генпрокурора, передає УНН.

За даними слідства, зловмисники облаштували навчальні машини додатковими педалями акселератора, щоб інструктори мали можливість самостійно керувати автомобілем, а майбутні водії лише крутили кермо,

- йдеться в повідомленні.

Деталі

Зазначається, що таким чином учні автошкіл безперешкодно складали практичний іспит з водіння. Вартість такої "послуги" становила 450 доларів США з людини.

Інший учасник схеми – адміністратор територіального сервісного центру не помічав порушень та виставляв позитивну оцінку.

Трьом працівникам приватних автошкіл інкриміновано надання неправомірної вигоди службовій особі та шахрайство (ч. 3 ст. 369, ч. 2 ст. 190 КК України). Адміністратору одного з територіальних сервісних центрів МВС у місті Києві – службове підроблення (ч. 1 ст. 366 КК України).

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів.

МВС: 63% людей успішно склали іспит з ПДР без підготовки в автошколі01.12.23, 15:14

Ганна Оніщенко

Кримінал та НП

Популярні

Новини по темі

Рада ЄС ухвалила 12-й пакет санкцій проти росії

 • 26223 переглядiв