u-stolytsi-suttievo-zrostaie-zakhvoriuvanist-na-koronavirus-kmda

У столиці суттєво зростає захворюваність на коронавірус - КМДА

 • 18062 переглядiв

У Києві зафіксовано значне зростання захворюваності на COVID-19. Кількість госпіталізованих збільшилася з 20 до 73 осіб, серед яких 18 дітей, а щодня до лікарень потрапляє близько 20 нових пацієнтів.

Останнім часом у Києві суттєво підвищився захворюваності на COVID-19. Зокрема, в столиці збільшилась кількість госпіталізацій через коронавірус. Про це заявила директорка Департаменту охорони здоров’я КМДА Валентина Гінзбург, передає УНН.

Деталі 

Якщо станом на 1 липня в медичних закладах столиці перебували двадцять хворих із діагнозом COVID-19 та один з підозрою, то на сьогоднішній ранок таких пацієнтів 73. Причому в середньому до лікарень наразі потрапляє близько 20 осіб за добу. Нагадаю, що ушпиталюють саме у складних випадках перебігу хвороби. На жаль, серед таких важких хворих – 18 дітей

- наголосила Валентина Гінзбург.

За даними ДУ "Київський міський Центр контролю та профілактики хвороб", усього в липні зареєстрували 900 випадків COVID-19, а в червні їхня кількість становила менш як 200.

З початку року від цього захворювання в столиці померли 52 особи.

У МОЗ пояснили, коли потрібна екстрена вакцинація 23.07.24, 15:18

Доповнення

Валентина Гінзбург нагадала, як можна знизити ризики зараження коронавірусом. Зокрема, потрібно:

  • слідкувати за особистою гігієною;
  • мити руки та користуватися дезінфекційними засобами;
  •  уникати закритих приміщень з великою скупченістю людей;
  • часто провітрювати приміщення;
  •  проводити вологе прибирання вдома і на роботі.

Та, головне, категорично дотримуватися правила – "Захворів – сиди вдома!". Відчули нездужання – за можливості максимально самоізолюйтеся. Адже COVID, навіть з легким перебігом хвороби, для зараженої вами людини зі слабким імунітетом (дитини, вагітної, хронічного хворого, людини старшого віку) може стати смертельним. (...) Тож алгоритм дій має бути наступним: захворіли – залишилися вдома – звернулися до лікаря – протестувалися та неухильно дотримуєтесь всіх рекомендацій до повного одужання

 – наголосила Валентина Гінзбург.

Нагадаємо

У червні в Україні 15 людей потрапили до лікарень із діагнозом ботулізм - переважно після вживання в’яленої риби та домашніх консервів з м’яса.

Володимир Омельченко

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Ольга Харлан вийшла у чвертьфінал Олімпіади-2024

     • 12028 переглядiв