u-ssha-zasudyly-kolyshnoho-ahenta-fbr-yakyi-dopomahav-rosiianam-z-obkhodom-sanktsii

У США засудили колишнього агента ФБР, який допомагав росіянам з обходом санкцій

 • 34383 переглядiв

Суд Нью-Йорка засудив Чарльза Макгонігал до тюремного ув'язнення за заподіяння шкоди національній безпеці шляхом змови з російським олігархом

У Нью-Йорку Окружний суд Манхеттена ухвалив вирок у справі колишнього співробітника ФБР Чарльза Макгонігала, якого прокуратура звинуватила в роботі на наближеного до російського президента російського олігарха Олега Дерипаску. Про це пише Голос Америки, передає УНН.

Деталі

Макгонігала, який працював у Нью-Йоркській філії Федерального Бюро Розслідувань, суд засудив до 50 місяців тюремного ув'язнення і до 40 тисяч доларів штрафу.

Раніше Чарльз Макгонігал визнав себе винним і розкаявся у скоєному, і замість п'яти років, на яких наполягала прокуратура, суддя засудила його до чотирьох років та двох місяців.

Колишнього агента ФБР, зокрема, звинувачували у змові з близьким Кремлю бізнесменом для того, щоб за винагороду знайти компромат на конкурента Дерипаски, олігарха Володимира Потаніна.

Столтенберг закликав країни НАТО об'єднатись для протистояння рф та Китаю у кіберпросторі09.11.23, 18:27 • [views_22080]

Макгонігал співпрацював з Дерипаскою всупереч накладеним на нього санкціям за втручання Москви в американські вибори 2016 року, і навіть намагався допомогти йому уникнути санкцій.

Після винесення вироку прокурор Південного округу Нью-Йорка Даміан Вільямс дав зрозуміти, що рішення суду – це сигнал усім тим, хто намагатиметься використати службове становище для особистого збагачення з порушенням американського законодавства.

Про Чарльза Макгонігала

Високопоставлений колишній агент ФБР Чарльз Макгонігал очолював відділ контррозвідки ФБР у Нью-Йорку з 2016 до 2018 року. У ході процесу прокуратура зазначила, що в ці роки він займався розслідуванням щодо російських олігархів, включаючи Дерипаску.

Лілія Подоляк

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    16 грудня: День безглуздих іграшок, День "все в шоколаді"

     • 31407 переглядiв

    ППО збила усі безпілотники, що атакували Київ

     • 33519 переглядiв

    Макрон закликав Орбана "поводитися як європеєць"

     • 101013 переглядiв