u-ssha-podruzhzhia-zelenskykh-vshanuvalo-pamiat-zhertv-holodomoru

У США подружжя Зеленських вшанувало пам'ять жертв Голодомору

 • 28763 переглядiв

Президент Володимир Зеленський та перша леді поклали квіти до меморіалу жертвам Голодомору у Вашингтоні перед початком саміту НАТО, вшанувавши пам'ять українців, загиблих від голоду 1932-1933 років, та пообіцявши захищати історичну справедливість проти нинішньої російської агресії.

У вівторок, 9 липня, президент України Володимир Зеленський прибув до США, де сьогодні розпочнеться саміт НАТО. Глава держави разом з першою леді поклав квіти до пам'ятника жертвам Голодомору. Про це пише УНН з посиланням на заяву глави держави. 

Деталі

Сполучені Штати. Сьогодні й у наступні дні працюватимемо на саміті НАТО. Починаємо роботу у Вашингтоні зі вшанування пам’яті всіх наших людей, чиї життя забрав Голодомор 1932–1933 років

- заявив Володимир Зеленський. 

Глава держави додав, що меморіал жертвам Голодомору в Україні створила поряд із будинком Конгресу у 2015 році архітекторка українського походження Лариса Курилас.

Саме до цього пам'ятника подружжя Зеленських сьогодні принесло квіти. 

Зараз, коли чергова російська імперія намагається знищити українців, нам важливо зберігати пам’ять про попередні спроби. Бо Україна нині боронить не лише сучасність, а й історичну справедливість.

- впевнений президент України. 

Доповнення

Президентське подружжя також поспілкувалося з представниками української громади у Сполучених Штатах. Володимир Зеленський відзначив постійну активність і волонтерську допомогу українським воїнам з боку громади.

Він також подякував за роботу української громади у США, спрямовану на якнайшвидше наближення України до членства в НАТО.

В Офісі президента розповіли, що у Володимир Зеленський проведе зустрічі з Президентом Сполучених Штатів Джозефом Байденом. Також глава держави  запрошений на 75-й саміт Північноатлантичного альянсу та візьме участь у засіданні Ради Україна – НАТО на рівні глав держав та урядів, проведе низку зустрічей із лідерами країн – учасниць саміту.

Зокрема, на полях заходу обговорюватимуть посилення української ППО та співпрацю в межах коаліції винищувачів.

Підтримка України - в центрі уваги під час відкриття саміту НАТО09.07.24, 17:20

Популярні

Новини по темі

"Охматдит" ми відновимо, буде ще 300 мільйонів - Зеленський

 • 24408 переглядiв

У москві суд заочно арештував Юлію Навальну

 • 18914 переглядiв