ukenru
u-ssha-nagadali-rf-pro-vidpovidni-zakhodi-v-razi-agresivnikh-abo-nerozvazhlivikh-diy

У США нагадали РФ про відповідні заходи в разі "агресивних або нерозважливих" дій

 • 16397 переглядiв

КИЇВ. 6 червня. УНН. Сполучені Штати вживуть заходів, якщо Росія "вирішить діяти агресивно або нерозважливо" по відношенню до них або їх союзникам. Про це заявив держсекретар США Ентоні Блінкен в інтерв'ю Axios, фрагмент якого був опублікований в неділю, передає УНН.

Цитата

Відповідаючи на питання про недавні кібератаки на американські компанії з боку хакерів, які знаходяться на території Росії, глава американської дипломатії сказав: "Ми б вважали за краще мати більш стабільні і передбачувані відносини з Росією. Ми ясно дали це зрозуміти. Але ми також ясно дали зрозуміти, що, якщо Росія вирішить діяти агресивно або нерозважливо по відношенню до нас або наших союзників і партнерів, ми приймемо відповідні заходи".

Доповнення

25 травня Кремль і Білий дім зробили офіційний анонс саміту президентів США Джо Байдена і Росії Володимира Путіна в Женеві, 16 червня.

Зустріч може пройти в готелі InterContinental в Женеві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін заявив, що не чекає проривів після зустрічі з Байденом

На сьогодні відомо, що Байден хоче поговорити з Путіним, зокрема, про порушення прав людини.

13 квітня Байден під час телефонної розмови вперше запропонував Путіну провести російсько-американський саміт на території "третьої країни".

У першій половині червня в американського лідера запланована перша закордонна поїздка як глава держави, він відвідає Велику Британію і Бельгію.

Українські Національні Новини

Новини Світу