ukenru
u-sluzi-narodu-zayavili-pro-zatyaguvannya-pidrakhunku-golosiv-u-semi-okrugakh

У "Слузі народу" заявили про затягування підрахунку голосів у семи округах

 • 7992 переглядiв

КИЇВ. 23 липня. УНН. У партії "Слуга Народу" заявили, що окружні виборчі комісії у 7 округах затягують процес внесення даних протоколів у електронну систему Центральної виборчої комісії, часто оголошуючи технічні перерви у роботі й застосовуючи технологію "уточнень". Про це повідомив голова виборчого штабу партії Олександр Корнієнко, передає УНН із посиланням на прес-службу партії.

"За інформацією центрального штабу партії порушення в ОВК щодо прийому протоколів відбуваються у 81-му окрузі Запорізької області, 86-му і 89-му округах в Івано-Франківської області, 119-му і 121-му округах у Львівській області, у 148-му окрузі у Полтавської області, 206-му і 207 округах Чернігівської області", - йдеться в повідомленні.

Зі слів Корнієнка, окружні виборчі комісії працюють з грубим порушенням, відтягуючи час для встановлення результатів.

"По низці округів ми намагаємося захистити результати. Поки що вони ведуться у площині окружних виборчих комісій. Чому так відбувається? Ми проводили паралельний підрахунок голосів, але по деяких округах бачимо як наші данні відрізняються від даних ОВК. Саме тому є підстави вважати, що опонентами застосовується технологія "уточнення", яка на сьогоднішній день є ключовою", - заявив він.

Корнієнко також зазначив, що ця технологія дає можливість ОВК вносити уточнення у протоколи, що не тільки затягує процес підрахунку голосів, але й може викривити результати виборів по окремих кандидатах.

"Зараз ми намагаємося виявляти такі випадки й блокувати їх. В іншому випадку ми оскаржуватимемо результати виборів по окремих округах у суді", - підкреслив голова виборчого штабу.

Нагадаємо, раніше партія "Слуга народу" заявляла про підробку протоколів на одному з округів.

Українські Національні Новини

Політика