u-silakh-oboroni-pivdnya-ne-viklyuchili-mozhlivist-zastosuvannya-rf-shakhediv-ta-raket-na-richnitsyu-vtorgnennya

У Силах оборони Півдня не виключили можливість застосування рф "шахедів" та ракет на річницю вторгнення

 • 990900 переглядiв

КИЇВ. 24 лютого. УНН. Виключати можливість застосування армією рф дронів-камікадзе Shahed, завдання ракетних ударів в день річниці початку повномасштабного вторгнення не можна. Однак, ворог може завдати удару і після 24 лютого – коли всі дещо заспокояться. Про це в ефірі телемарафону повідомила речниця Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк, передає УНН.

Речниця повідомила про розвідувальну активність ворога вздовж лінії фронту на півдні країни та активізацію обстрілів з наземного озброєння.

Цитата

«Ми розуміємо, що ворог відстежує не тільки наші дії, а й нашу реакцію на те, як діє він. Тобто, якщо зараз ми фіксуємо, що активізувалися наземні обстріли вздовж лінії фронту, зокрема обстріляне знову правобережжя Херсонщини, а це - черговий випадок злісного порушення норм міжнародного гуманітарного права, тому знов обстріляні лікарські заклади, знову обстріл соціальної інфраструктури, знову мирного населення, пошкоджена (система – ред.) теплопостачання в місті – це тиск на людей», - повідомила Гуменюк.

Вона зауважила, що зменшення активності ворога на морях може свідчити про вишукування нової тактики. Гуменюк повідомила, що наразі корабельне угруповання рф на Чорному та Азовському морях зменшилася, серед кораблів ворога відсутні ракетоносії. Однак, за її словами, їхня відсутність може свідчити про підготовку до виконання бойових завдань.

Цитата

«Ми говоримо про те, що, не спостерігаючи активності в морі, ми можемо сказати, що вони вишукують нову тактику. Цілком ймовірне застосування «шахедів» ще сьогодні протягом дня, абсолютно не виключена і ракетна атака. Крім того, можу сказати, що усвідомлюючи, що ми зосереджені на датах 23-24 лютого, ворог може вичекати цей період і завдати удару, коли нібито всі видихнуть», - пояснила Гуменюк.

Вона додала, що треба бути напоготові і не нехтувати сигналами повітряної тривоги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Є загроза, що росіяни можуть захотіти зробити нам певні "сюрпризи" сьогодні – Ігнат

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Що зі світлом по областях - відповіли в Укренерго

     • 520425 переглядiв

    Компанія МХП увійшла до ТОП-25 роботодавців для молоді

     • 1839229 переглядiв