u-shotlandiyi-prokhodyat-navchannya-ukrayinskikh-viyskovikh-vchatsya-zneshkodzhuvati-rosiyski-bombi-ta-mini

У Шотландії проходять навчання українських військових: вчаться знешкоджувати російські бомби та міни

 • 216667 переглядiв

Деталі

Водолази Королівського військово-морського флоту Британії, фахівці зі знешкодження бомб і розмінування навчають українських військових пошуку та безпечного знешкодження мін та інших вибухових пристроїв.

Це має гарантувати, що після закінчення війни український народ і комерційне судноплавство зможе жити і працювати без страху і ризику, пов'язаного з вибуховими речовинами.

"Ґрунтуючись на навчанні, яке Королівський флот провів за останні 12 місяців для українського персоналу, це лише один з елементів широкої прихильності Британії до навчання та підтримки України у протидії незаконному вторгненню росії", - йдеться у повідомленні.

Доповнення 

На навчанні розглядають як розчищення глибоководних судноплавних шляхів, так і забезпечення безпеки мілководдя і пляжів для десантних рейдів. Також воно містить тему очищення портів, причалів і будь-якої іншої інфраструктури від потенційних загроз.

Команди тренувалися з підводними апаратами без екіпажу - підводними роботами, оснащеними передовими технологіями, такими як датчики, що генерують зображення об'єктів, щоб оператори могли ідентифікувати загрозу.

Щойно загрозу було виявлено, водолази розпочали знешкодження пристрою і забезпечення безпеки району. Навчання проводилися з усіма типами мішеней - вільно плаваючими мінами, наземними мінами і саморобними вибуховими пристроями у воді, на воді і навколо неї.

Член навчальної групи Королівського флоту лейтенант Френк Маклеод заявив, що українці є цілеспрямованими і дуже професійними моряками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Литва організувала коаліцію для розмінування України за принципом "навчи і оснасти"

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі