u-sevastopoli-hotuiutsia-obrobyty-na-metal-shche-odyn-korabel-vms-ukrainy

У Севастополі готуються "пустити" на метал легендарний український корабель "Черкаси", про опір якого зняли фільм

 • 44169 переглядiв

У Севастополі готують до утилізації тральщик ВМС України "Черкаси", який був захоплений у 2014 році після протистояння із застосуванням вертольотів і катерів.

В окупованому  Севастополі готуються утилізувати морський тральщик ВМС України "Черкаси". Корабель, що сильно схожий на нього, пришвартували до Вторчермета в Інкермані. Про це повідомляє Telegram-канал Кримський вітер, пише УНН.

У Севастополі готуються розібрати ще один український корабель. Це знаменитий тральщик "Черкаси", про спротив якого зняли фільм. Наразі корабель також пришвартований на верфі Вторчермету в Інкермані

- йдеться у повідомленні.

Деталі

Цей легендарний корабель входив до складу ВМС України й окупантам вдалося захопити його лише в ніч на 26 березня 2014 року - взяли тральщик штурмом за допомогою двох гелікоптерів Мі-35 та трьох катерів.

Екіпаж залишив корабель наступного дня, пішовши в материкову Україну. Останнім із корабля зійшов командир Юрій Федаш. Черкаська міська рада на знак подяки Федашу за дії під час блокади надала тому звання почесного громадянина Черкас.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Командувач українського флоту розповів про хід будівництва корвету "Гетьман Іван Мазепа"

Ольга Розгон

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    На Кіровоградщині сили ППО збили російську ракету

     • 40382 переглядiв

    Зеленський анонсував "активні" тижні в зовнішній політиці

     • 34897 переглядiв