u-rosiiskomu-sizo-pomer-volonter-yakyi-dopomahav-ukraintsiam-perekhodyty-kordon-rf

У російському СІЗО помер волонтер, який допомагав українцям виїхати з рф

 • 29068 переглядiв

Волонтер Олександр Демиденко, який допомагав українцям перетинати кордон з росією, помер у російському СІЗО, будучи обвинуваченим у справі про незаконний обіг зброї.

У російському СІЗО помер волонтер Олександр Демиденко. Він допомагав українцям переходити кордон рф і став обвинуваченим у справі про незаконний обіг зброї, передає УНН із посиланням на Astra.

Деталі

Демиденко помер ще 5 квітня, але адвокат повідомив про смерть активіста його сім'ї лише через три дні, повідомило видання "Вот-Так" із посиланням на джерела в оточенні Демиденка. Інформація про смерть волонтера ASTRA підтвердила в іншого джерела. Причини смерті 61-річного волонтера невідомі.

Восени минулого року Демиденка заарештували у справі про незаконний обіг зброї. Силовики заявляють, що виявили будинки у Демиденка гранату та два підривники. Волонтер казав, що знайшов вибухівку і не встиг передати її поліції. Після обшуку син активіста передав журналістам фотографії Демиденка з синцями на тілі — ймовірно, у СІЗО чоловіка катували.

Додамо

Демиденко допомагав українським біженцям перетнути кордон через єдиний працюючий прикордонний перехід в Україну — КПП Колотилівка. Волонтера затримали, коли він привіз до кордону літню українку з онкологією і намагався допомогти їй повернутися додому. Тоді Демиденка заарештували на 10 діб нібито за "розпивання алкогольних напоїв", потім провели у нього вдома обшук, після якого порушили справу про "незаконний обіг зброї".

Антоніна Туманова

Війна

Популярні

Новини по темі

У Грузії скасували реєстрацію проросійської партії Alt-Info

 • 25907 переглядiв

В “Дії” відновили сервіс для ВПО - Федоров

 • 24865 переглядiв

Армія рф обстрілює центр Херсона

 • 24027 переглядiв