ukenru
u-rivnomu-suditimut-svyaschennika-ta-inspektora-za-torgivlyu-posadami-v-politsiyi

У Рівному судитимуть священника та інспектора за “торгівлю” посадами в поліції

 • 15137 переглядiв

КИЇВ. 29 січня. УНН. До Рівненського міського суду скеровано обвинувальні акти стосовно священника та старшого інспектора поліції, яких звинувачують у торгівлі посадами в поліції. Про це повідомила пресслужба Рівненської обласної прокуратури, інформує УНН.

Цитата:

“Рівненською обласною прокуратурою скеровано до Рівненського міського суду обвинувальні акти стосовно 2 осіб, яким інкримінують незакінчений замах на заволодіння чужим майном шляхом обману та зловживання довірою (шахрайство), вчинене в особливо великих розмірах та за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 15, ч. 4 ст. 190 КК України)”, - йдеться в повідомленні.

Деталі

Досудовим розслідуванням встановлено, що у жовтні минулого року один із обвинувачених, священник, з метою власного збагачення, вступив у злочинну змову зі старшим інспектором одного з відділів поліції.

“Він придумав план, відповідно до якого правоохоронець запропонував своєму колезі, патрульному поліцейському, посаду начальника відділу поліції ГУ НП в Рівненській області, і запевнив, що зможе "вирішити" питання про відповідне призначення за 100 000 доларів США. Хоча насправді втілити свою обіцянку у життя чоловіки не могли та подібних намірів не мали”, - повідомили в прокуратурі.

6 листопада 2020 року, під час отримання 21 400 доларів США авансу, обвинувачених затримали.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна.

Доповнення

В Україні стало популярним “продавати” посади в держслужбах. Так, 19 січня 2021 року правоохоронці затримали чоловіка, який за 200 тис. доларів "продавав" посаду в Офісі Президента України.

Раніше слідчі Нацполіції повідомили про підозру учасникам організованої групи, які видавали себе за представників Офісу Президента України і отримали 250 тис. доларів США за призначення на керівні посади.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП