ukenru
u-rf-zayavili-scho-gotovi-povnistyu-zaminiti-ukrayinske-zerno-na-svitovomu-rinku

У рф заявили, що готові повністю замінити українське зерно на світовому ринку

 • 284118 переглядiв

КИЇВ. 29 жовтня. УНН. росія готова повністю замінити українське зерно на світовому ринку. Таку заяву мінсільгоспу рф приводять російські ЗМІ, передає УНН.

Цитата

"Зважаючи на те, що росія завжди була і залишається надійним партнером і готова забезпечити світ необхідним обсягом продовольства, наша країна готова в найближчі чотири місяці безоплатно поставити найбіднішим країнам до 500 тис. тонн зернових. У тому числі, ми це робитимемо за участю нашого надійного партнера — Туреччини", — заявив голова мінсільгоспу Дмитро Патрушев.

Патрушев також висловив думку, що зернова угода "не тільки не вирішила проблеми країн, що потребують потреби, а й навіть у якомусь сенсі їх посилила", оскільки судна з України в основному прямували до Європи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна не підписувала з рф жодних "зернових угод": у Зеленського чекають на реакцію Туреччини та ООН

Додамо

Ще у серпні СБУ повідомляла, що рф вкрала понад 650 тис. тонн українського зерна.

Раніше

У рф заявили, що припиняють участь у "зерновій угоді". Винними у "теракті" рашисти назвали Київ та фахівців Великої Британії.

Що передувало

29 жовтня призначений рф "губернатор" тимчасово окупованого Севастополя михайло развожаєв заявив про "атаку БПЛА" в акваторії Севастопольської бухти.

Речниця Сил оборони Наталія Гуменюк, коментуючи "бавовну" на тимчасово окупованому півострові, вказала, що це ймовірно могли бути "бойові комарі".

Пізніше вона повідомила, що причиною вибухів у Севастополі, швидше за все, був невдалий пуск російськими окупантами ракет протиповітряної оборони.

Українські Національні Новини

Політика