u-rf-vidkryly-spravu-shchodo-finansuvannia-teroryzmu-posadovtsiamy-ssha-bez-ukrainskoho-slidu-ne-obiishlosia-pid-pidozroiu-skandalnyi-zlochevskyi

У рф відкрили справу щодо фінансування тероризму "посадовцями США". Без "українського сліду" не обійшлося - "під підозрою" скандальний Злочевський

 • 24665 переглядiв

росія порушила кримінальну справу, звинувачуючи "посадових осіб США і НАТО" у фінансуванні тероризму через українську компанію Burisma Holdings, пов'язану з Хантером Байденом та Миколою Злочевським.

У рф слідчий комітет відкрив кримінальну справу щодо фінансування тероризму "посадовцями США та країн НАТО". Як повідомляють росЗМІ, раніше депутати держдуми запідозрили, що одним із ключових "спонсорів терористичної діяльності" України є Микола Злочевський, передає УНН.

Деталі

У ск рф вважають, що для здійснення терактів у росії, а також за її межами "з метою усунення відомих політичних та громадських діячів" нібито використовувалися кошти, які надходили в тому числі через "нафтову газову компанію Burisma Holdings, що діє на території України".

росЗМІ нагадують, що компанія пов'язана із сином американського президента Хантером Байденом.

У результаті ск рф порушив справу за ч. 4 ст. 205.1 КК РФ (фінансування тероризму).

Додамо

Як повідомили росЗМІ, у зверненні депутатів держдуми рф, після якого ск організував перевірку, стверджувалося, що одним із ключових спонсорів терористичної діяльності України є бізнес-партнер Байдена та власник Burisma Микола Злочевський.

Що відомо про Миколу Злочевського?

Микола Злочевський - власник найбільшої приватної газовидобувної компанії України Burisma, засновник Міжнародного Форуму з енергетичної безпеки. Колишній член Партії регіонів. Обіймав посаду міністра екології та природних ресурсів України з 2 липня по 9 грудня 2010 року.

Злочевський наприкінці 2014 року виїхав з України. Згодом Генпрокуратура оголосила його в розшук за підозрою в незаконному збагаченні (ч. 3 ст. 368-2 КК).

У 2019 році підозру ексміністру екології та природних ресурсів України, власнику компанії Burisma Миколі Злочевському було розширено — додано статтю про розкрадання державних коштів в особливо великих розмірах.

У червні 2020 року стало відомо, що керівникам САП та НАБУ пропонували 6 мільйонів доларів за закриття кримінального провадження, в якому фігурує власник газовидобувної компанії Burisma, колишній міністр охорони навколишнього природного середовища України Микола Злочевський.

Популярні

Новини по темі

росіяни обстріляли Семенівку на Чернігівщині: є загибла

 • 22257 переглядiв

Прикордонники показали роботу нового ПЗ "Машинний зір"

 • 22462 переглядiв

Болгарія обіцяє прискорити військову допомогу Україні

 • 24710 переглядiв