ukenru
u-radi-khochut-strimati-tarifi-na-elektriku-poki-rinok-sche-zapratsyuvav-na-povnu

У Раді хочуть стримати тарифи на електрику, поки ринок ще не запрацював повноцінно

 • 9354 переглядiв

КИЇВ. 1 листопада. УНН. Фракція "Слуга народу" ініціює обмеження росту тарифів на електроенергію, оскільки ринок лише почав формуватись. Про це заявила представник уряду в парламенті Ірина Верещук журналістам в кулуарах Верховної Ради після години запитань до уряду в парламенті, передає кореспондент УНН.

"Наші люди на сьогодні дуже страждають від непомірних тарифів. Ринок це добре, але ми маємо дбати про наших людей. І ринку як такого ще немає - ми не навчилися вільних умов, бо є замонополізованість ринку електроенергії", - зазначила Верещук.

За її словами, фракція "Слуги народу" подала законопроект, яким вводиться обмеження на тарифи на електроенергію до 1 квітня 2020 року, що фактично суперечить принципам вільного ринку.

При цьому вона додала, що ринок почав працювати з 1 липня поточного року, тож принаймні на цей опалювальний сезон тариф слід знизити.

Нагадаємо, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг не підтримала зниження лімітів максимальних цін на ринку електроенергії.

Українські Національні Новини

Економіка