u-portu-na-odeschini-udarom-rf-znischeno-60-tis-tonn-zerna-minagropolitiki

У порту на Одещині ударом рф знищено 60 тис. тонн зерна - Мінагрополітики

 • 374661 переглядiв

КИЇВ. 19 липня. УНН. У порту Чорноморська в Одеській області ударом російських військ були знищені 60 000 т зерна, що мали відправитися "зерновим коридором" ще два місяці тому. Про це повідомили у середу у Міністерстві аграрної політики та продовольства України, пише УНН.

Цитата

"Уночі 18 та 19 липня росія обстріляла об'єкти портової інфраструктури, які були задіяні в «зерновій ініціативі». Атаковані зернові термінали та портова інфраструктура в портах Одеса та Чорноморськ. Нічний удар вивів з роботи значну частину зернової експортної інфраструктури порту Чорноморськ", - вказали у Мінагрополітики.

За оцінками спеціалістів, "для повноцінного відновлення об’єктів, що постраждали цієї ночі, знадобиться не менше року", відзначили у міністерстві.

"У порту Чорноморська також були знищені 60 000 т зерна, яке мало бути завантаженене на великотоннажне судно і відправлене зерновим коридором ще 60 днів тому", - повідомили в Мінагрополітики.

Деталі

Як зазначив очільник Мінагрополітики Микола Сольський, "найбільше постраждала зернова інфраструктура міжнародних та українських трейдерів та перевізників Kernel, Viterra, CMA CGM Group".

"Це терористичний акт не проти України, а проти всього світу. Продовольча безпека якого знову під загрозою. Людство опинилося в заручниках у країни терориста, яка шантажує весь світ голодом. Світ має відреагувати жорстко і відповідно до ситуації! Якщо ми не зможемо експортувати продовольство, то населення найбідніших країн опиниться на межі виживання! Крім того, постраждає економіка не лише України, а й світу. Зросте ціна на збіжжя і не всі країни зможуть дозволити собі купувати сг продукцію, а значить ціна значно зросте на продукти харчування: борошно, крупи, мʼясо", - наголосив Сольський.

Нагадаємо

Одеську область у ніч на 19 липня російські війська атакували ракетами "Онікс", іншими видами ракет з авіації, ударними дронами типу Shahed, є влучання в зерновий і олійний термінал, у промисловий об'єкт, уражені два складських приміщення - із тютюном і феєрверками, а також є постраждалі.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Зеленський зустрівся з прем'єром Ірландії у Києві

     • 227976 переглядiв

    У ПАР заявили, що путін не поїде на саміт БРІКС

     • 340752 переглядiв