u-poltavi-demontuvali-pamyatnik-sche-odnomu-radyanskomu-generalu

У Полтаві демонтували пам'ятник ще одному радянському генералу

 • 289044 переглядiв

КИЇВ. 4 серпня. УНН. У Полтаві сьогодні демонтували пам'ятники радянському генералу олексію зинігу. Про це повідомляє УНН із посиланням на Полтавську міську раду.

Деталі

В Полтаві на Київській площі працівники КП "Декоративні культури" демонтували пам'ятник генерал-лейтенанту олексію зинігу.

"Сьогодні демонтуємо третій пам'ятник з раніше анонсованих. Далі я ознайомлюсь з всіма рекомендаціями щодо демонтажу інших пам'ятників. Маємо звільняти простори від будь яких, навіть, натяків на рф", - наголосила секретар міської ради Катерина Ямщикова.

Доповнення

Минулого тижня в місті було демонтовано пам’ятник-бюст радянському генералу армії миколі ватутіну, розташований на вулиці Української Повстанської Армії, та пам’ятник-погруддя російському поету та письменнику олександру пушкіну, розташований у Березовому сквері. Тимчасово пам’ятники зберігатимуться на території КП «Декоративні культури».

У 2022 році в Україні перейменували майже 10 тисяч топонімів і знесли 145 пам'ятників, 28 з них були присвячені російському письменникові олександру пушкіну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У "Запоріжсталі" відповіли на закиди Мінкульту щодо поганого металу для тризуба монумента "Батьківщина-мати"

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі