u-polshchi-prokuratura-rozsliduie-smert-ukrainky-pislia-polohiv

У Польщі прокуратура розслідує смерть українки після пологів

 • 31861 переглядiв

Українка 1995 року народження на 33-му тижні вагітності потрапила до лікарні міста Кротишин 11 грудня. Оскільки її стан погіршувався, лікарі вирішили провести кесарів розтин.

У польському місті Кроштин 27-річна українка померла після кесаревого розтину. Про це з посиланням на Polska Agencja Prasowa, повідомляє УНН.  

Деталі 

За словами пресофіцера поліції Кротошина Пьотр Щепаняк, трагічний випадок стався на початку тижня. До гінекологічного відділення поступила дівчина, яка перебувала на 33 тижні вагітності. До лікарні, через погане самопочуття, її відвіз чоловік.

Після обстеження лікарі прийняли рішення провести пологи шляхом кесаревого розтину. Через кілька годин після операції жінка померла.

Лікарня не повідомила в поліцію й прокуратуру про випадок. Відповідно до закону "Про охорону здоров'я", медзаклад зобов'язаний повідомити про смерть лише найближчих родичів.

Якщо настала смерть пацієнта, особу якого неможливо встановити, або в ситуації, коли лікар, який констатує смерть, підозрює, що вона настала внаслідок заборонених дій, то необхідно повідомити поліцію і прокуратуру

- заявив прокурор Кшиштоф Буковецький.

За словами Буковецького, якщо лікар, який констатував смерть, не дійшов до вищезгаданого висновку, то про це повідомляють лише уповноваженим особам.

Після інформації у ЗМІ правоохоронці звернули увагу на подію та скерували тіло жінки на судово-медичну експертизу.

Наразі за рішенням прокурора тіло жінки було доставлено до судово-медичної експертизи з метою встановлення безпосередньої причини смерті та стану її здоров'я.

Доповнення

Повідомляється, що дитина народилася живою, але з ознаками кисневої недостатності. Це хлопчик, який зараз перебуває в лікарні міста Острув Велькопольский. Лікарі оцінюють його стан як середньої тяжкості.

Нагадаємо

У Польщі в останні роки діє жорстке законодавство проти абортів, яке практично повністю їх забороняє. Обмеження критикують через те, що лікарі інколи відмовляються переривати вагітність навіть у разі загрози здоров'ю матері чи дитини, побоюючись покарання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські біженці тимчасово повертаються додому, щоб отримати допомогу в сфері сексуального та репродуктивного здоров'я: дослідження

Володимир Омельченко

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    В Україні оголосили в розшук російського "патріарха" кирила

     • 32709 переглядiв