u-pentahoni-zaiavyly-shcho-do-kintsia-roku-ssha-vycherpaiut-vsi-hroshi-dlia-viiskovoi-dopomohy-ukraini

У Пентагоні заявили, що до кінця року США вичерпають всі гроші для військової допомоги Україні

 • 36488 переглядiв

Пентагон вичерпає кошти на заміну зброї, відправленої в Україну, до 30 грудня 2023 року, якщо Конгрес не схвалить нове фінансування. Останні 1,07 мільярда доларів використовуються на закупівлю нових озброєнь.

До 30 грудня 2023 року у Міністерства оборони США закінчаться гроші на заміну зброї, яку Вашингтон передав Україні. Про це з посиланням на контролера Пентагону Майкл МакКорд повідомляє Bloomberg, передає УНН.

Деталі

Видання уточнює, що фактично Пентагон уперше вказав точну дату, коли він вичерпає свої кошти на допомогу Україні, якщо Конгрес не схвалить нове фінансування.

Посол США закликала прийняти додатковий пакет допомоги Україні якнайшвидше15.12.23, 18:25

Міністерство оборони витрачає останні 1,07 мільярда доларів на закупівлю нової зброї і техніки, які замінять ті, що були вилучені із запасів і відправлені в Україну

- сказав Майкл МакКорд.

За його словами, щойно ці кошти буде виділено, Міністерство вичерпає доступне йому фінансування для допомоги в забезпеченні безпеки України.

МакКорд заявив про це в листі лідерам комітетів Палати представників і Сенату з оборонної політики та асигнувань. Лист має прискорити рішення Конгресу США щодо схвалення більш ніж 60 мільярдів доларів, які президент Джо Байден запросив для допомоги Україні.

Доповнення

Посол США в Україні Оксана Маркарова повідомила, що американський бюджет майже вичерпав кошти на підтримку України, і на нове озброєння залишилося лише 1 мільярд доларів. Київ продовжує шукати подальшої допомоги від Конгресу.

Нагадаємо

Палата представників США (нижня палата Конгресу) схвалила річний проєкт закону про бюджет США на потреби національної оборони на 2024 фіскальний рік, у якому передбачається надати Україні допомогу у розмірі 800 мільйонів доларів

Зеленський та Байден обговорили зміцнення ППО та, як зруйнувати російську логістику 13.12.23, 00:49

Володимир Омельченко

Політика

Популярні

Новини по темі

Україна оштрафувала оператора PornHub на 5 543 доларів

 • 37684 переглядiв