ukenru
u-niztsi-biloruskikh-mist-novi-aktsiyi-protestu-rozpochalisya-zatrimannya

У низці білоруських міст нові акції протесту: розпочалися затримання

 • 15697 переглядiв

КИЇВ. 10 січня. УНН. У Білорусі проходять акції протесту, у Мінську повідомили про перші затримання. Про це повідомляє УНН, посилаючись на Tut.by.

"Недільний ранок почався з протестних акцій - як у різних мікрорайонах Мінська, так і точково по країні - у тому числі у Бресті, Могильові, Гродно. Як і кілька попередніх тижнів, мобільний інтернет і метро у столиці працюють. У Мінську сьогодні затримали кілька людей... А волонтери повідомляють, що у Жодіно зараз "сидять" трохи більше 40 осіб, багато з них там зустріли Новий рік", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у Мінську та інших містах Республіки Білорусь у першу неділю року жителі продовжують виходити на акції протесту проти чинної влади у дворах і мікрорайонах.

У Білорусі п’ятий місяць тривають протести, що почалися після підведення підсумків президентських виборів, на яких, за твердженням ЦВК, в шостий раз переміг Олександр Лукашенко. По країні з серпня затримали понад 30 тисяч осіб, заведено близько тисячі кримінальних справ. Виписано тисячі адміністративних протоколів (штрафи і арешти).

Українські Національні Новини

Новини Світу