ukenru
u-nimechchyni-politsiia-rozshukuie-69-uchasnykiv-masshtabnykh-zavorushen-na-torishnomu-futbolnomu-matchi

У Німеччині поліція розшукує 69 учасників масштабних заворушень на торішньому футбольному матчі

 • 24059 переглядiв

Поліція Німеччини розслідує 212 випадків порушення громадського порядку, нанесення тілесних ушкоджень і нападу на співробітників правоохоронних органів, пов'язаних із масштабними футбольними заворушеннями за участю 69 невідомих відвідувачів матчу Бундесліги між "Шальке-04" і "Айнтрахтом" із Франкфурта.

У Німеччині поліція розшукує 69 учасників масштабних футбольних заворушень. Місцева поліція розслідує одразу 212 справ щодо порушень громадського порядку, заподіяння тяжких тілесних ушкоджень, а також нападів на співробітників правоохоронних органів. Про це пише BILD, передає УНН.

Загалом порушено 212 справ за фактами серйозного порушення громадського порядку, заподіяння тяжких тілесних ушкоджень, фізичного нападу на співробітників правоохоронних органів і образ.

- каже представник місцевої поліції Томас Новачик. 

Деталі

За даними ЗМІ кримінальна поліція Гельзенкірхена розшукує відразу 69 підозрюваних після серйозних заворушень минулого року на арені футбольного клубу "Шальке". Зазначається, що це найбільша поліцейська операція, пов'язана з матчем Бундесліги, за всю історію Німеччини.

Спочатку кримінальну справу було порушено проти ультрас "Айнтрахта", однак тепер поліцейські розглядаю версію і про участь у заворушеннях фанатів "Шальке". Щонайменше 143 підозрюваних уже встановлено, ще 69 осіб належить ідентифікувати за камерами спостереження.

Футбол: Украина сыграет товарищеские матчи с Германией, Польшей и Молдовой в июне19.03.2024, 13:21 • [views_0]

Контекст

20 травня 2023 року одразу після фінального свистка в матчі між "Шальке-04" і "Айнтрахтом" почалися жорсткі сутички. У заворушках були травмовані волонтери Червоного Хреста і кілька співробітників поліції. Крім того, постраждали щонайменше 18 випадкових гостей стадіону, двоє з яких були госпіталізовані та прооперовані.  

За даними поліції, заворушення почалися через те, що вболівальники з Франкфурта перелізли через бар'єри гостьового блоку і напали на фанатів "Шальке".

Тетяна Салганік

Спорт