u-nepali-zavershili-poshukovo-ryatuvalnu-operatsiya-pislya-zemletrusu-poperedu-skladna-rekonstruktsiya

У Непалі завершили пошуково-рятувальну операцію після землетрусу, попереду складна реконструкція

 • 76949 переглядiв

КИЇВ. 6 листопада. УНН. Уряд Непалу завершив пошуково-рятувальну операцію після сильного землетрусу, який 3 листопада сколихнув західний район Джаджаркот. Через підземні поштовхи зруйновані житлові будинки та інша інфраструктура, загинуло понад 150 людей. Про це пише Big News Network, передає УНН.

Цитата

“Ніхто не пропав безвісти під час пошуково-рятувальної операції. Ми надали належне лікування всім постраждалим. Відсьогодні ми зосередимося на тих, хто втратив свої домівки, незалежно від того, чи вони остаточно пошкоджені чи тріснуті. Ми повинні забезпечити їх брезентом, матрацами, ковдрами та їжею. ... Відсьогодні ми вступаємо у фазу надання допомоги”, — заявив журналістам міністр внутрішніх справ Нараян Каджі Шрестха під час свого візиту до постраждалого від землетрусу району.

Деталі

Шреста зазначив, що після розподілу допомоги почнеться реконструкція та відбудова пошкодженого землетрусом майна й будинків людей.

Журналісти відзначають, що хоча уряд й оголосив про надання допомоги сім’ям загиблих, наразі не має детального плану відбудови. Опозиція закликала уряд прискорити підготовку до реконструкції й надання допомоги постраждалим районам, та пообіцяли підняти це питання у федеральному парламенті.

“Ми будемо піднімати питання з усіх боків, щоб компенсувати завдані збитки. Ми, безумовно, будемо тиснути на уряд у цьому питанні. Оскільки допомога продовжує надходити в різних формах, це, безумовно, допоможе у відновлювальних роботах”, — заявив телеканалу ANI член парламенту від опозиційної CPN-UML Басудев Гіміре.

Рада міністрів, яка зібралася в столиці країни Катманду, прийняли рішення негайно надати притулок, їжу та безпеку переміщеним сім’ям. А також виплатити по 1500 доларів сім’ям загиблих під час землетрусу, як негайну допомогу.

“Джаджаркот, епіцентр землетрусу. Там найбільша кількість жертв: 105 людей загинули. Традиційні будинки в цьому районі зараз лежать у руїнах. Землетрус, що стався незадовго до півночі, в основному забрав життя дітей і людей похилого віку”, — зазначив адміністративний офіцер Джаджаркот Харіш Чандра Шарма,

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 90% загиблих під час землетрусу в Афганістану були жінками та дітьми — ООН

Нагадаємо

Землетрус сколихнув північно-західні провінції Карналі, в районах Джаджаркот і Рукум-Вест о 23:47 за місцевим часом 3 листопада.

За останніми даними загинули 157 людей.

Українські Національні Новини

Здоров'я

    Популярні

    Новини по темі

    Командира 128-ї ОГШБ відсторонили на час слідства – Зеленський

     • 191249 переглядiв

    Зеленський заявив, що зараз вибори не на часі

     • 111306 переглядiв

    У Криму вже третю добу не працює портал окупаційного уряду

     • 70423 переглядiв

    На Київщині через підрив гранати загинув помічник Залужного

     • 134275 переглядiв

    У росії запропонували створити "міністерство щастя"

     • 140449 переглядiв