ukenru
u-nbu-vidzvituvali-pro-zolotovalyutni-rezervi

У НБУ відзвітували про золотовалютні резерви

 • 13279 переглядiв

КИЇВ. 5 квітня. УНН. У 2018 році зростання ВВП було найвищим за сім років – на рівні 3,3%, валютні резерви НБУ зросли до 20.8 мільярдів доларів США, а інфляція була найнижчою за п'ять років – 9,8%. Про це заявив голова Національного банку України Яків Смолій в інтерв'ю виданню Central Banking, передає УНН.

"Окупація Криму та російська агресія на сході України спричинили велике падіння ВВП і значно вплинули на економіку України. Проте, це не мало значного впливу на політику центрального банку. Український бізнес зміг адаптуватися до ситуації і переорієнтуватися на інші експортні ринки крім Росії, тому надходження від експорту зараз зростають. Їх зараз достатньо, щоб ми могли почуватися впевнено в нашому новому валютному режимі, який був введений у 2015 році. Це добре видно в статистичних даних за 2018 рік. Зростання ВВП було найвищим за сім років – на рівні 3,3%, валютні резерви зросли до 20.8 мільярдів доларів США, а інфляція була найнижчою за п'ять років", - повідомив очільник НБУ.

Він додав, що Національний банк – це незалежна установа. Монетарна та фіскальна політики держави не залежать одна від одної. Відповідно до Закону про Національний банк, установа не повинна фінансувати державні витрати прямо чи опосередковано. А протягом останніх двох років НБУ вдалося зменшити частку державних кредитів у портфелі банку.

Голова Нацбанку підкреслив, що фахівці установи не передбачають жодної можливості фінансування Національним банком державних витрат.

Нагадаємо, раніше УНН повідомляв, що за березень міжнародні резерви України зросли на 0,4 млрд доларів США.

Українські Національні Новини

Економіка