ukenru
u-mzs-vidreaguvali-na-pozbavlennya-voli-ukrayinskikh-diversantiv-v-krimu

У МЗС відреагували на позбавлення волі "українських диверсантів" в Криму

 • 11156 переглядiв

КИЇВ. 4 квітня. УНН. Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест у зв’язку з неправомірним рішенням російського окупаційного суду у Севастополі у справі незаконно засуджених громадян України Володимира Дудки та Олексія Бессарабова. Про це йдеться в заяві, оприлюдненій прес-службою МЗС України, передає УНН.

"Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест у зв’язку з неправомірним рішенням окупаційного "суду" у м.Севастополі про засудження громадян України Володимира Дудки та Олексія Бессарабова до 14 років позбавлення волі за відверто сфабрикованими обвинуваченнями у "підготовці диверсій" та "зберіганні зброї" на території тимчасово окупованого Росією півострова", - йдеться в заяві.

У МЗС наголосили, що фабрикування політично вмотивованих справ проти громадян України залишається однією з ключових репресивних практик російських окупантів на Кримському півострові, що мають на меті залякування місцевих мешканців та придушення будь-якої форми незгоди з незаконною окупацією української території.

"Закликаємо міжнародне співтовариство посилити політичний, економічний та санкційний тиск на державу-агресора з метою припинення грубих порушень Росією прав людини та звільнення Володимира Дудки, Олексія Бессарабова та інших незаконно засуджених громадян України", - підкреслили у міністерстві.

Нагадаємо, 4 квітня підконтрольний Росії Севастопольський міський суд засудив Володимира Дудку та Олексія Бессарабова, які звинувачуються в "підготовці диверсій в Криму", до 14 років позбавлення волі кожного.

Як повідомляв УНН, Володимира Дудку, Олексія Бессарабова і Дмитра Штиблікова затримали 9 листопада 2016 року в Севастополі. Їх звинуватили у підготовці диверсії організованою групою і зберіганні зброї (КК РФ: ст. 222 ч.3, ст. 222.1 ч.3, ст. 30 ч.1 - ст. 281 ч.2 п. а).

Українські Національні Новини

Політика