ukenru
u-mzs-povidomili-yak-vplinuli-sanktsiyi-ssha-proti-nizki-ukrayintsiv-na-vidnosini-mizh-krayinami

У МЗС повідомили, як вплинули санкції США проти низки українців на відносини між країнами

 • 16637 переглядiв

КИЇВ. 14 січня. УНН. Нещодавні санкції США щодо низки українських громадян не призвели до напруження у двосторонніх відносинах між Сполученими Штатами та Україною. Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, інформує кореспондент УНН.

"Щодо якогось напруження у двосторонніх відносинах, то ні, ми його не відчуваємо. Тому що немає жодних підстав стверджувати, що Україна як держава втручалася у внутрішні справи США. Цього не було, немає і ніколи не буде. А дії окремих осіб мають розглядатися і вирішуватися, як дії окремих фізичних осіб", - сказав Кулеба.

Глава МЗС наголосив, що США з цього питання наголошують, що мають підстави підозрювати вказаних осіб у діях в інтересах Російської Федерації, а не України.

"Це дуже важливе відзначення, для того, щоб в інформаційному просторі і в суспільній думці Сполучених Штатів не формувалася думка про те, що це українці від імені української держави щось робили", - додав Кулеба.

Нагадаємо, Сполучені Штати Америки ввели санкції щодо деяких українців і організацій.

Пізніше на це рішення відреагував один із представників “санкційного списку” - народний депутат Олександр Дубінський. Політик заявив про хибні доноси, а також запевнив, що реакція матиме юридичний характер.

Українські Національні Новини

Політика