u-mzs-nimechchyny-perehovoryly-zi-spetspredstavnykom-kytaiu-po-ukraini-pro-myrnu-konferentsiiu

У МЗС Німеччини переговорили зі спецпредставником Китаю по Україні про мирну конференцію

 • 26603 переглядiв

Німецькі та китайські посадовці обговорили потенційну мирну конференцію у Швейцарії щодо війни росії проти України, але Китай не представив жодних нових ініціатив.

Держсекретар закордонних справ Німеччини Томас Беггер провів у суботу в Берліні переговори зі спеціальним представником Китаю щодо України Лі Хуеєм, повідомляє tagesschau, пише УНН.

"Була зокрема дискусія про можливу мирну конференцію у Швейцарії", - сказав спікер МЗС ФРН. Однак під час конструктивної розмови стали зрозумілими відомі відмінності між позиціями Китаю та ЄС щодо агресивної війни росії проти України, додав він. Китай також не представив жодних нових ініціатив.

"Ми ще раз наголосили, що позиція Китаю з цього ключового питання впливає на відносини між Німеччиною та Китаєм, а також ЄС та Китаєм", - наголосив представник МЗС Німеччини. Він зазначив, що федеральний уряд ясно дав зрозуміти, наскільки важливо боротися з ухиленням від санкцій китайськими компаніями та так званими товарами подвійного призначення, які росія може використати у війні проти України.

Дружньо та відверто: в Китаї прокоментували візит спецпредставника до України08.03.24, 13:08

Популярні

Новини по темі