ukenru
u-moz-viznachili-scho-potribno-sche-blizko-16-tisyach-lizhok-dlya-koronavirusnikh-patsiyentiv

У МОЗ визначили, що потрібно ще близько 16 тисяч ліжок для "коронавірусних" пацієнтів

 • 10594 переглядiв

КИЇВ. 11 вересня. УНН. В Україні потрібно підготувати ще близько 16 тисяч ліжок, які визначені під COVID-19 через зростання кількості хворих. Про це заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов під час брифінгу, передає кореспондент УНН.

"На сьогоднішній день у нас 35 тисяч ліжок по країні із яких 26 тисяч вже введено. Ми визначили, що нам в країні у зв'язку з таким розвитком подій по COVID-19 нам потрібно ще близько 16 тисяч ліжок, які ми будемо додатково вводити", - сказав Степанов.

За його словами, обласні державні адміністрації надали свої розрахунки, загалом по країні кількість кисневих концентраторів 12 704, які потрібно придбати.

"Я вважаю, що ми повинні профінансувати за державні кошти, зараз просто визначаємося. Нам потрібно щоб ліжка були забезпечені киснем, тобто якщо є можливість збільшити за рахунок централізованої подачі кисню, то це потрібно просто дати кошти на міста, щоб вони збільшили цю кількість. Якщо треба купити концентратор, то будемо купувати концентратор. Але це будемо робити у стислий термін", - розповів Степанов.

Нагадаємо, головам обласних державних адміністрацій було поставлено завдання збільшити до 80% забезпечення в Україні киснем ліжок, відведених для хворих на COVID-19.

Українські Національні Новини

Політика