ukenru
u-moz-tsogo-tizhnya-viznachatsya-schodo-busternoyi-vaktsinatsiyi-v-ukrayini-shmigal

У МОЗ цього тижня визначаться щодо бустерної вакцинації в Україні - Шмигаль

 • 15253 переглядiв

КИЇВ. 21 грудня. УНН. Рішення про терміни застосування бустерної дози від COVID-19 буде ухвалено у четвер, 23 грудня. Про це сказав Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль напередодні ввечері в ефірі ток-шоу "Свобода слова на ICTV", пише УНН.

Цитата:

"У четвер у МОЗі буде засідати експертна рада, яка прийме рішення про дату і час, і порядок застосування третьої - бустерної - дози вакцини", - сказав Шмигаль.

З його слів, вакцин в Україні достатньо, і постійно є запас 9-10 млн доз чотирьох ключових вакцин від COVID-19.

Доповнення

20 грудня голова МОЗ Віктор Ляшко заявив, що у січні МОЗ планує розглянути питання щодо можливості запровадження бустерної дози з урахуванням підходів Європейського Союзу.

Днями в Україні була введена додаткова доза вакцини для людей з важкими супутніми хворобами.

Про необхідність бустерної дози почали активніше говорити з поширенням у світі штаму коронавірусу "Омікрон". Його вже зафіксували і в Україні.

І тоді як, до прикладу, у ЄС на тлі поширення дуже заразного штаму коронавірусу Omicron бустерне щеплення зробили вже 62 мільйони людей, або майже 14% від близько 450 мільйонів населення блоку, в Україні лише планують розглянути це питання.

Додамо, Pfizer і BioNTech заявили раніше цього місяця, що початкові лабораторні дослідження показали, що для боротьби з штамом "Омікрон" може знадобитися третя доза вакцини проти COVID-19 після того, як у людей, які тільки що отримали дві дози вакцини, спостерігалося 25-кратне зниження нейтралізуючих антитіл проти цього варіанту.

Українські Національні Новини

Політика