ukenru
u-moz-poyasnili-chomu-u-borispoli-ne-pereviryayut-nepryami-reysi-z-kitayu

У МОЗ пояснили, чому у "Борисполі" не перевіряють непрямі рейси з Китаю

 • 9321 переглядiв

КИЇВ. 12 лютого. УНН. У міжнародному аеропорту "Бориспіль" здійснюється температурний скринінг пасажирів тільки прямих рейсів з Китаю, оскільки це є економічно та епідеміологічно доцільно, адже під час транзитних рейсів пасажирів перевіряють в тих аеропортах, де вони робили пересадку. Про це сказав заступник міністра охорони здоров'я України Віктор Ляшко під час круглого столу "Коронавірус. Соціальний та економічний вимір", передає кореспондент УНН.

"На виконання доручення уряду, а також в рамках міжнародних медико-санітарних правил, Україна розпочала з 26 січня температурний скринінг усіх пасажирів, які прибували з прямих рейсів з Китайської Народної Республіки. Це таке, доволі було цікаве, дискутивне питання, в колі журналістів, а також експертів, чому підлягають скринінгу тільки прямі рейси, оскільки з Китаю летять багато з пересадками. За рекомендацією Всесвітньої організації охорони здоров’я, при інкубаційному періоді 14 днів, який визначений для даної інфекційної хвороби – температурний скринінг не є надто ефективним з економічної і з епідеміологічної точки зору", - сказав Ляшко.

Він додав, що коли відслідковували пасажирів, які могли бути хворими на коронавірус, – 20% хворих виявлялись за допомогою температурного скринінгу.

"Тому ВООЗ і запропонував усім країнам розпочати температурний скринінг саме прямих рейсів, оскільки це було економічно доцільно і епідеміологічно доцільно. Тому в Україні скринінг проводиться тільки на прямих рейсах, для того, щоб виявляти хворих і проводити їх в ізоляцію, і проводити певні лабораторні дослідження, які або підтвердять, або виключать випадок хвороби. Всім іншим, хто їхав з пересадками, проводився скринінг температурний в тих містах, де вони робили пересадку", - зазначив Ляшко.

Він пояснив, що якщо пересадка робилась у Стамбулі – то і температурний скринінг їм проводився у Стамбулі. Так само й в інших містах, оскільки пересування в межах Європи було короткотривалим і прояви хвороби могли виникнути досить в малих кількостях випадків.

Нагадаємо, 30 січня в "Борисполі" повідомили про три останні рейси до Китаю.

Українські Національні Новини

Здоров'я