u-mkhp-hromadi-rozpovily-pro-pidtrymku-mediaproiektiv-u-konkursi-biznes-idei-roby-svoie

У "МХП-Громаді" розповіли про підтримку медіапроєктів у конкурсі бізнес-ідей "Роби своє"

 • 30110 переглядiв

Благодійний фонд "МХП-Громаді" підтримує медіапроєкти в конкурсі бізнес-ідей "Роби своє". Там переконані, що місцеві інформаційні ресурси мають стати надихаючим прикладом громадського лідерства, передає УНН.

Деталі

Так, до прикладу на Вінниччині "МХП-Громаді" підтримав "Студію дитячого телебачення "Жмеринка онлайн".

"На новому обладнанні відтепер активна молодь Жмеринської громади зніматиме сюжети про видатних земляків, історію рідного краю, національні традиції, цікаві факти про архітектуру та пам’ятки. Наш внесок у цей проєкт становив 90 000 грн", - розповіли у благодійному фонді.

На Черкащині локальний мовник Корсунщини та прилеглих до неї громад Радіо "На хвилі Корсуня" отримав від "МХП-Громаді" грантову підтримку обсягом 100 000 грн.

"Понад 50 тис. слухачів тепер матимуть безперебійний доступ до достовірної інформації про події в громаді та Україні навіть під час блекаутів. А задача максимум - збільшити кількість контенту, який стане інструментом протидії російській пропаганді", - ідеться у повідомленні.

А газета "Лубенщина" (Полтавщина) завдяки підтримці благодійного фонду запустить у роботу серію інновацій: розробить сайт, оновить соцмережі, випустить авторський календар, створить іміджеву фотозону, проведе презентацію видання для партнерів і потенційних читачів. І навіть реалізує просвітницький флешмоб.

"Роби своє" - конкурс бізнес-ідей для підприємців у малих містах і селах. З 2020 року переможці та учасники конкурсу створили десятки нових підприємств в агросекторі, легкій і харчовій промисловості, зеленому туризмі тощо. У 2022 році конкурс підтримав 74 мікробізнеси на суму 6 млн грн, а цьогоріч - 80 мікробізнесів на суму 7,4 млн грн. Також 10 українських ветеранів та їхні родини стали переможцями конкурсу #Варто "Робити Своє", який реалізував БФ "МХП-Громаді" спільно з Українським ветеранським фондом Мінветеранів, та отримали від 500 тисяч до 1,5 мільйона гривень на відкриття та розвиток власної аграрної справи. Сумарний бюджет конкурсу становив 6 млн грн.

Довідка

"МХП-Громаді" - український благодійний фонд, який почав свою діяльність у 2015 році. Його головна місія - комплексний розвиток громад. Географія діяльності налічує 12 областей України: понад 700 містечок і сіл. Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну Фонд системно підтримує людей, які перебувають у регіонах бойових дій, українських захисників і рятувальників, громади, лікарні та пологові будинки, благодійні установи, які дбають про дітей-сиріт і літніх людей, а також людей, які через війну залишилися без дому та засобів для існування.

Лілія Подоляк

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Ворожу ракету Х-59 знищили сьогодні у Криворізькому районі

     • 31043 переглядiв

    Всі деталі після перемоги: СБУ про ліквідацію Киви

     • 30694 переглядiв

    У Кривому Розі пролунали вибухи - ЗМІ

     • 28529 переглядiв