u-mkhp-gromadi-rozpovili-istoriyi-uspikhu-ukrayinskikh-pidpriyemtsiv

У "МХП-Громаді" розповіли історії успіху українських підприємців

 • 928035 переглядiв

КИЇВ. 29 червня. УНН. Четверо переможців минулорічного конкурсу бізнес-ідей «Роби своє» поділилися історіями успіху, передає УНН із посиланням на пресслужбу благодійного фонду «МХП-Громаді».

Деталі

Так, одна із переможців – жителька міста Могилів-Подільський Наталія Ципкова, яка виготовляє корисні джерки, фріпси, сушені гриби та інші продукти за авторською рецептурою.

За грантові 86 тис грн. вона придбала сушильну шафу, овочерізку, фасувальне та додаткове обладнання. І вже продає свою продукцію через інтернет.

Ще один переможець конкурсу - Олег Антонюк із села Конев.

«З фруктів, що ростуть в його саду, відтепер робить смачний крафтовий сік.

Підприємець зробив ставку на екологічність: при вирощуванні дерев не використовуються гербіциди, а сам сік з 10 сортів яблук виготовляється за технологією прямого віджиму без цукру.

Уже розроблено бренд та упаковку, попереду - збут і масштабування», - розповіли в «МХП-Громаді».

Тим часом Катерина Веретільник і смт Піщанка перемогла в конкурсі з проєктом ігрової кімнати «Kid's Spaсe».

«Тепер дітки різних вікових груп розважаються і розвиваються в просторі з мультимедійним проектором, дошками для малювання, інтерактивною світловою пісочницею, модульним конструктором і навіть іграшковим паркінгом і кухнею», - йдеться у повідомленні.

Свожю чергою Юрій Їжаківський (Моївка) нині виготовляє пастилу, цукати, сушені овочі, крем-мед, горішки, залиті медом. Він це робить завдяки сушильній камері, слайсеру і кремувальній машині, придбаним за грантові 68 тис. грн.

Примітно, що найближчим часом Їжаківський планує робити подарункові набори з різними корисними смаколиками.

Усі переможці дізналися про конкурс з соцмереж.

«Тому ще одна рекомендація для тих, в кого власний бізнес попереду: слідкуйте за анонсами і можливостями на сторінці нашого фонду», - додали в «МХП-Громаді».

Нагадаємо, торік у межах основного конкурсу “Роби своє” фонд “МХП-Громаді” надав понад 5 млн грн на підтримку підприємців.

Гранти отримали 62 переможці.

Тим часом, в 2023 році «МХП-Громаді» підтримав 80 бізнес-проєктів на загальну суму понад 7,4 млн грн.

Довідка

"МХП-Громаді" – український благодійний фонд, який почав свою діяльність 2015 року. Його головна місія – комплексний розвиток громад. Географія діяльності налічує 12 областей України: понад 700 містечок і сіл.

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну Фонд системно підтримує людей, які перебувають у регіонах бойових дій, українських захисників та рятувальників, громади, лікарні та пологові будинки, благодійні установи, які дбають про дітей-сиріт та літніх людей, а також людей, які через війну залишилися без дому та засобів для існування.

Українські Національні Новини

Новини Бізнесу

    Популярні

    Новини по темі