ukenru
u-minoborony-rozpovily-pro-holovni-zminy-yaki-zminy-peredbachaie-zakon-pro-mobilizatsiiu

У Міноборони розповіли про головні зміни, які передбачає закон про мобілізацію

 • 14109 переглядiв

Міністерство оборони України підготувало інфографіку, яка пояснює основні зміни, запроваджені новою редакцією закону про мобілізацію, що набуде чинності 18 травня і торкнеться як військовослужбовців, так і цивільного населення.

Закон про мобілізацію з новими правками, ухвалений парламентом та підписаний президентом України, вступить в дію вже з 18 травня. У зв'язку з цим у Міноборони підготували інфографіку щодо основних змін, які стосуються як військовослужбовців, так і цивільних громадян України. Про це пише УНН з посиланням на Міністерство оборони України.

Деталі 

У відомстві нагадали про строки військової служби, умови та порядок звільнення з Сил оборони, а також про соціальних і правовий захист для військових та членів їхніх сімей.

Закон про мобілізацію ухвалено: основні положення й коли почнуть діяти нові правила11.04.24, 11:21 • [views_0]

Окремо у Міноборони нагадали про військово-транспортний обов'язок - зокрема про можливість вилучення транспорту на потреби Сил оборони.

Законопроєкт про мобілізацію: за неявку до ТЦК позбавлятимуть права керування автомобілями11.04.24, 15:02 • [views_0]

Також у відомстві розповіли про пільги для військових при укладанні першого контракту та відсутності штрафних санкцій, пені та процентів за кредити для членів сімей бійців ЗСУ. 

Також новий закон про мобілізацію передбачає низку змін щодо виплат військовим під час тривалого лікування. У Міноборони надали чіткі роз'яснення щодо нових норм. 

Окремо у відомстві також розповіли про те, як змінюється порядок надання консульських послуг закордонними дипломатичними установами України. 

Новий закон про мобілізацію: ТЦК, ймовірно, не встигнуть оновити дані всіх чоловіків за 60 днів23.04.24, 17:08 • [views_0]

Також Міністерстві розповіли, що новий законопроєкт про мобілізацію зобов'язує Кабмін запровадити обмін даними між реєстрами, переглянути порядок бронювання та створити електронний кабінет резервіста та військовозобов'язаного.   

Нагадаємо

Закон про мобілізацію опубліковано в офіційній газеті Верховної Ради "Голос України" 17 квітня, він запрацює через один місяць із дня, наступного за днем його опублікування. Тобто новий закон запрацює з 18 травня.

Міноборони: законопроект про демобілізацію уже в роботі та буде готовий найближчими місяцями13.04.24, 14:19 • [views_0]