ukenru
u-minoboroni-zapevnili-scho-ne-zmenshuvatimut-normi-kharchuvannya-viyskovikh

У Міноборони запевнили, що не зменшуватимуть норми харчування військових

 • 32193 переглядiв

КИЇВ. 24 лютого. УНН. Починаючи з 1 березня 2020 року, усі бойові частини Збройних сил України переведуть на нову систему харчування, проте, норми харчування військовослужбовців не будуть зменшуватися. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу Міноборони.

"У мережі активно шириться інформація про начебто "зниження з 1 березня 2020 року з 68,52 грн до 58,75 грн загальновійськових продовольчих норм для потреб Збройних сил України. Міноборони наголошує, що зазначені відомості є неправдивими", - йдеться у повідомленні.

При цьому у Міноборони нагадали, що з 1 березня 2020 року усі бойові частини ЗСУ переведено на систему харчування за каталогом, який містить 409 видів продуктів на вибір. Схожа система використовується у майже всіх арміях держав-членів НАТО, додали в оборонному відомстві. Решта військових частин перейдуть на нову систему поступово, починаючи з 1 червня 2020 року.

"Вартість закупівлі продуктів харчування визначається під час проведення аукціонів в системі електронних закупівель Prozorro, і наразі встановлена на рівні 67-77 грн за комплект. Остаточна ціна послуги з аутсорсінгу, що діятиме з 1 березня 2020 року, стане відомою за підсумками електронних торгів, які розпочинаються 24 лютого 2020 року", - вказали у міністерстві.

При цьому, як повідомляється, очікувана вартість може знизитися.

"Варто наголосити, що встановлені норми харчування жодним чином не зменшаться. Як і раніше, українські воїни отримуватимуть якісну, калорійну їжу, як це передбачено відповідними нормами, а також каталогом продуктів харчування. Те ж саме стосується і військовослужбовців, які виконують бойові завдання із захисту держави на сході України", - додали у Міноборони.

Нагадаємо, міністр оборони Андрій Загороднюк повідомляв, що з 2020 року всі частини Збройних сил України перейдуть на систему харчування за каталогом, що дозволяє кардинально покращити продовольче забезпечення військовослужбовців.

За даними Міноборони, до цього часу в українському війську діяла так звана "стара" система з лише 36 видів продуктів, що викликало багато нарікань з боку військовослужбовців.

Українські Національні Новини

Політика