ukenru
u-minoboroni-britaniyi-obrili-udari-ukrayini-po-obyektakh-na-teritoriyi-rosiyi-zakharova-zrozumila-vse-nepravilno

У Міноборони Британії "схвалили" удари України по об'єктах на території росії. Захарова зрозуміла все неправильно

 • 278729 переглядiв

КИЇВ. 26 квітня. УНН. Міністр збройних сил Великої Британії Джеймс Хіппі у вівторок заявив, що вважає "абсолютно легітимними" удари України по об'єктах на території росії для порушення ланцюжка постачання російських військ, пише УНН з посиланням на ВВС.

Деталі

Відповідаючи на запитання про повідомлення про те, що Україна завдала удару по складу пального на території росії, Хіппі уточнив: "Питання у тому, чи прийнятне використання українцями нашої зброї проти законних легітимних військових цілей".

"По-перше, рішення про цілі приймають українці, а не люди, які насамперед виробляють або експортують (зброю). А по-друге, абсолютно легітимно завдавати ударів по цілям у глибині території ваших супротивників, щоб порушити їхню логістику та лінії постачання", - сказав чиновник.

Він додав, що для росії в тій же мірі "абсолютно законно завдавати ударів по цілям на заході України, щоб порушити українські лінії постачання. Це багато в чому є частиною війни".

росія зрозуміла все по-своєму

Коментуючи заяву Хіппі, прессекретар російського МЗС марія захарова дійшла висновку, що росія за цією ж логікою може завдавати ударів по військових цілях на території країн НАТО – з якими, зазначимо, росія поки що не воює.

"Чи правильно ми розуміємо, що заради "порушення логістики військових поставок" росія може завдавати ударів по військових цілях на території тих натовських країн, які постачають озброєння київському режиму. Адже це безпосередньо призводить до смертей та кровопролиття на території України. Наскільки я розумію, Британія одна з цих країн", - написала захарова.

Нагадаємо

1 квітня повідомлялося у тому, що у Білгороді горіла нафтобаза. Російська сторона заявляла, що нібито удару завдали з українських військових вертольотів. У Міністерстві оборони України заявили, що Україна не підтверджує та не спростовує причетності до пожежі на нафтобазі у російському Білгороді.

25 квітня про пожежу на нафтобазі повідомляли із російського Брянська.

Українські Національні Новини

Новини Світу