ukenru
u-merezhi-skandal-cherez-oprilyudnenu-rabinovichem-kartu-bez-krimu-ale-z-l-dnr

У мережі скандал через оприлюднену Рабіновичем карту без Криму, але з "Л/ДНР"

 • 21183 переглядiв

КИЇВ. 1 березня. УНН. У мережі розгорнувся скандал через оприлюднену на сторінці у Facebook народного депутата з фракції ОПЗЖ Вадима Рабіновича карту України, на якій не було зображено тимчасово окупованого Криму. Примітно, що на ній також були означені ТОТ Донецької та Луганської областей, як так звані "ДНР" і "ЛНР", передає УНН.

Деталі

Оприлюднена картинка, авторства співробітника одного з російських ЗМІ, присвячена мовному питанню.

Допис зібрав вже 1,6 тис. реакцій, близько 900 коментарів та понад дві сотні поширень.

Деякі з користувачів відзначають, що публікація карти України без Криму - це "кримінальний злочин", також є апелювання до СБУ з запитанням "як ви гадаєте, такі дописи від нардепа в межах закону". 

До слова, є два акаунти Вадима Рабіновича у Facebook, обидва неверифіковані.

До слова

Це не перший скандал на цю тематику. Схожі інциденти з публікаціями мап, де Крим помилково позначений як "російський", або не позначений на карті України, які публікуються, стаються час від часу. Українські дипломати звертаються з вимогою виправляти такі помилки. У більшості випадків до них дослухаються.

Міністерство закордонних справ України ще з кінця 2015 року здійснює проект “Крим на карті світу” і закликає небайдужих повідомляти про факти некоректного зображення належності Криму. Цей проект має на меті відстежувати некоректне позначення на мапах окупованого українського Криму як “російського”.

Так, нещодавно, до прикладу, німецьке ЗМІ позначило Крим "російським", помилку виправили після листа посольства.

Українські Національні Новини

Суспільство