u-melitopoli-okupanti-khochut-zibrati-dobrovolchiy-batalon-na-3-tisyachi-osib

У Мелітополі окупанти хочуть зібрати "добровольчий батальйон" на 3 тисячі осіб

 • 142404 переглядiв

КИЇВ. 29 вересня. УНН. У Мелітополі російські окупанти мають намір до 10 жовтня зібрати “добровольчий батальйон” чисельністю понад 3 тисячі осіб. Про це в ефірі національного телемарафону повідомив міський голова Мелітополя Іван Федоров, передає УНН.

Цитата

“Гауляйтери видали якесь там розпорядження про те, що до 10 жовтня має бути зібраний “добровольчий батальйон” чисельністю більше ніж три тисячі осіб. І, на жаль, вони роботу в цьому напрямку розпочали. Вже на території інтернату вони зробили так званий військкомат, який збирає псевдодобровольців на цей батальйон. Також з сьогоднішнього дня вже псевдоофіційно ускладнений виїзд з тимчасово окупованої території. Всі мешканці, які хочуть виїхати, мають заповнити анкету”, – повідомив Федоров.

Деталі

Мер зазначив, що окупанти зобов'язують громадян вказувати в анкеті особисті дані – номер телефону, електронну пошту, ПІБ родичів. Також вимагають відповіді на запитання: чому та куди виїжджаєте, які посади обіймали з 2014 року, чи воювали в АТО.

“Вони перестають випускати наших мешканців з тимчасово окупованої території. Ми чітко розуміємо, що мобілізація буде повною, а ніяк не частковою. Людей просто будуть забирати на вулицях, як це робили в Донецьку та Луганську. Тому закликаємо всіх наших мешканців масово виїжджати. І ми бачимо, що останні дні чисельність людей, які виїжджають з тимчасово окупованої території Мелітополя, стала значно більшою. За нашими оцінками, сьогодні залишилось близько 60 тисяч людей на тимчасово окупованій Мелітопольщині, а це трохи менше, ніж половина”, – додав Федоров.

Додамо

Як повідомили у Головному управлінні розвідки Міноборони України, на тимчасово захоплених територіях Луганської та Донецької областей мобілізовано майже все чоловіче населення. Те саме чекаэ на захоплені території Херсонської та Запорізької областей після анексії росією.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Смерть королеви Єлизавети: розкрито причину та час

     • 232188 переглядiв

    У росії вже мобілізували понад 100 тисяч осіб – Генштаб ЗСУ

     • 116072 переглядiв