u-lvovi-studenti-viyshli-na-miting-vimagayut-zvilniti-farion

У Львові студенти вийшли на мітинг: вимагають звільнити Фаріон

 • 100049 переглядiв

КИЇВ. 14 листопада. УНН. У Львові студенти вийшли на мітинг з вимогою звільнити мовознавицю Ірину Фаріон з університету на тлі скандалу через її заяви про військових та публікацію листа з даними студента з тимчасово окупованого Криму. Кадри з місця події публікує Суспільне, пише УНН.

Деталі

"Під стінами головного корпусу Національного університету «Львівська політехніка» студенти вийшли на мітинг з вимогою звільнити мовознавицю Ірину Фаріон з університету", - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що збір студенти розпочали близько 12 години. Із собою учасники протесту принесли плакати «Фаріон - геть», «Ірина Фаріон ганьбить Україну» тощо.

Серед учасників мітингу - студенти НУ "Львівська політехніка", ЛНУ Івана Франка, коледжу індустрії моди КНУКіМ та інші. На початку вони виконали гімн.

Повідомляється, що до студентів вийшли представники Львівської політехніки та запросили їхніх представників у адміністрацію.

Доповнення

Ірина Фаріон останнім часом опинилася в центрі кількох гучних історій. Зокрема, вона розкритикувала російськомовних українських військових і сказала, що не може назвати їх українцями. Після цього Омбудсмен Дмитро Лубінець звернувся до СБУ та Нацполіції через негативні висловлювання та звинувачення стосовно військовослужбовців ЗСУ, які спілкуються мовами нацменшин.

А вже 8 листопада Ірина Фаріон опублікувала скриншот електронного листа з відкритими персональними даними студента з Криму. У листі було зазначено, що відправник родом із Керчі та навчається в Сімферополі. Згодом проросійський Telegram-канал опублікував фото студентського квитка студента та відео з його допиту. 

Постійна представниця Президента України в АРК Таміла Ташева заявила після цього, що Фаріон слід притягнути до кримінальної відповідальності за публікацію особистих даних проукраїнського студента з тимчасово окупованому Криму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Міносвіти підтримали студентів у скандалі з Фаріон

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    У Львові студенти вийшли на мітинг: вимагають звільнити Фаріон

     • 100049 переглядiв

    Rheinmetall оголосив про контракт на постачання танків Leopard 1 в Україну

     • 64049 переглядiв