u-lvivskiy-politekhnitsi-stvorili-ekspertnu-komisiyu-cherez-mitingi-proti-farion-chim-vona-zaymetsya

У Львівській політехніці створили експертну комісію через мітинги проти Фаріон: чим вона займеться

 • 89967 переглядiв

КИЇВ. 15 листопада. УНН. Створено робочу групу, яка має вирішити питання звільнення екснардепки та викладачки Ірини Фаріон з Львівської політехніки після скандалів за участі мовознавиці. Про це повідомила проректор Львівської політехніки з науково-педагогічної роботи та стратегічного розвитку Лілія Жук, пише УНН.

Цитата

«В цю комісію, яка створена відповідно до наказу університету входить комісія вченої ради з питань етики, академічної доброчесності і гуманітарних питань. Крім того ми долучили до цієї комісії представників від профспілки. У комісії є голова колегії профкому студентів львівської політехніки. Так само ми долучили юристів за пропозицією студентів»,- сказала Лілія Жук.

Деталі

За тиждень комісія має визначити причини рекомендацій звільнити Ірину Фаріон з посади викладачки та дати морально-етичну оцінку її діям.

До неї увійдуть юристи, співробітники вишу. Окрім цього в склад комісії включать одного або двох студентів, які були сьогодні присутні на мітингу біль Львівського політехнічного інституту.

Нагадаємо

Сьогодні у Львові студенти вийшли на мітинг з вимогою звільнити мовознавицю Ірину Фаріон з університету на тлі кількох гучних скандалів за її участю.

Зокрема, вона розкритикувала російськомовних українських військових і сказала, що не може назвати їх українцями.

Окрім цього мовознавиця опублікувала лист проукраїнського студента з Криму, де були зазначені його персональні дані. В результаті юнаком зацікавилась окупаційна влада тимчасово окупованого півострову. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скандал із Фаріон: у Львівській політехніці заявили про намір розібратися у ситуації

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Пожежа на росії: у Краснодарському краї горить військова частина

     • 103095 переглядiв

    Нові ціни на платні номерні знаки — МВС

     • 129290 переглядiв