u-londoni-zyavitsya-kiyivska-doroga-video

У Лондоні з'явиться "Київська дорога": відео

 • 1434393 переглядiв

КИЇВ. 24 лютого. УНН. Лондонська рада оголосила про нову назву дороги - "Київська дорога" - на відзначення роковин повномасштабного вторгнення росії в Україну, інформує УНН, пише ВВС.

Деталі

У заяві міської ради Вестмінстера в четвер йдеться, що нова адреса охоплюватиме невелику ділянку Бейсуотер-роуд у центрі Лондона, а в п'ятницю буде встановлено новий дорожній знак.

"Київська дорога" буде розташована неподалік посольства росії, йдеться в повідомленні Вестмінстерської міської ради.

"Запит на новий топонім надійшов від української громади. Вестмінстер є домом для українців, переміщених в результаті війни, і наші жителі відчинили свої серця та двері тим, хто тікає від путінської військової машини", - йдеться у заяві голови міської ради Вестмінстера Адама Хуга.

"Як центр міжнародної столиці, нам здавалося цілком доречним, що частина нашого Міста повинна нести факел непокірних захисників України. Це невелика ділянка дороги, але ми хочемо показати людям України, що їхня боротьба має видиме місце у нашому місті. Топоніми по всьому Лондону змінювалися протягом десятиліть, щоб відзначити важливі моменти чи постаті в історії, тому Київ-роуд є частиною цієї давньої традиції".

Посол України у Великій Британії Вадим Пристайко заявив, що "Київська дорога" є "символом солідарності з українським народом і пошаною його непохитному духу перед обличчям агресії".

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    У Лондоні з'явиться "Київська дорога": відео

     • 1434393 переглядiв

    Від початку вторгнення у Зеленського погіршився зір

     • 1819115 переглядiв

    Окупанти атакували передмістя Запоріжжя

     • 1764335 переглядiв