ukenru
u-litvi-planuyut-prodovzhiti-rezhim-ns-na-kordoni-z-bilorussyu

У Литві планують продовжити режим НС на кордоні з Білоруссю

 • 11504 переглядiв

КИЇВ. 30 листопада. УНН. Міністерство внутрішніх справ Литви пропонує на місяць продовжити надзвичайний стан на кордоні з Білоруссю у зв'язку з міграційною кризою. Про це повідомляє УНН із посиланням на LRT.

Деталі

Постанову про продовження режиму НС на кордоні з Білоруссю вже приготували до розгляду в уряді Литви.

Згідно з проектом, надзвичайний стан на 10-кілометровій території кордону та в місцях розміщення мігрантів триватиме до опівночі 9 січня 2022 року.

На початку листопада через напружену ситуацію із нелегальними мігрантами надзвичайний стан у Литві ввели до 9 грудня.

Під час надзвичайного стану обмежили листування, телефонні розмови та інші види зв’язку за винятком випадків звернення до державних установ Литовської Республіки.

У районах, де оголошено надзвичайну ситуацію, не можна організовувати збори, змінювати місце проживання, без дозволу Державної прикордонної служби транспортні засоби не можуть пересуватися (за винятком автомобілів спеціального призначення для ліквідації несприятливих наслідків та транспортних засобів, що здійснюють міжнародні вантажні перевезення). 

Окрім того, перевіряють транспортні засоби, людей та їхній багаж для виявлення та вилучення незаконної вогнепальної зброї, боєприпасів та вибухових речовин.

Нагадаємо

Цього року понад 4,2 тисячі осіб нелегально потрапили в Литву з Білорусі. Після того, як у серпні прикордонники змінили тактику, майже 6 тисяч мігрантів не пустили у країну.

Вільнюс звинувачує мінський режим в організації міграційних потоків і називає це гібридною агресією.

Українські Національні Новини

Новини Світу