u-lipni-2023-roku-nastupit-pershiy-povniy-supermisyats-roku

У липні українці зможуть побачити перший повний Супермісяць року

 • 300941 переглядiв

КИЇВ. 29 червня. УНН. Наступний повний Місяць, який настає у липні 2023 року, буде першим повним Супермісяцем цього року. Супермісяць, буде видимим 2 і 3 липня і буде мати більшу яскравість порівняно з середнім повним Місяцем. Повідомляє CBSnews, передає УНН.

Деталі

Місяць отримав свою префікс «супер», тому що він досягає свого піку менш ніж через 10 годин після того, як його орбіта стала найближчою до Землі, також відома як її перигей. Явище, коли Місяць знаходиться в межах 90% від перигею, було названо астрологом Річардом Нолле «супермісяцем» в 1979 році.

Відповідно до альманаху, Супермісяць Бака або Оленячий Місяць досягне свого піку освітлення у понеділок, 3 липня.

Цього року можна буде буде побачити чотири повних Супермісяця поспіль: липневий Супермісяць Бака, 1 серпня Осетровий Місяць, 30 серпня Блакитний Місяць і 28 вересня Жнивний Місяць.

Доповнення

Середній повний Місяць знаходиться на відстані 384 472 кілометри від Землі. Супермісяці трохи ближчі – відстань Супермісяця Бака становитиме 361 933 кілометри. Він на 16% яскравіший за середній Місяць.

Індіанські назви для повних місяців були опубліковані в «Мейнському фермерському альманаху» ще в 1930-х роках, і кожна з них має значення для пори року, згідно з NASA. На початку літа у самців з'являються роги, тому перший липневий повний місяць називається Оленячим Місяцем. Його також називають Громовим Місяцем, тому що грози починаються на початку літа.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Молодий місяць у знаку Близнюків: коли новий місячний цикл розпочнеться для українців, від чого варто утриматися в цей день

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі