u-kyievi-zatrymano-dyversantiv-za-pidpal-obiekta-ukrzaliznytsi

У Києві затримано диверсантів за підпал об'єкта Укрзалізниці

 • 20604 переглядiв

СБУ затримала двох диверсантів, які підпалили релейну шафу на вантажній станції Укрзалізниці в Києві за вказівкою російської розвідки. Їм загрожує довічне ув'язнення за диверсію в умовах воєнного стану.

У Києві затримано двох диверсантів, які за вказівкою російської розвідки підпалили релейну шафу на вантажній станції Укрзалізниці. Їм загрожує довічне ув'язнення за диверсію в умовах воєнного стану. Про це УНН повідомляє із посиланням на пресслужбу СБУ. 

Деталі

Для вчинення диверсій окупанти залучили місцевого 22-річного жителя, який потрапив "до уваги" агресора через судимості за хуліганство та шахрайство.

За гроші чоловік спочатку мав спалити релейну шафу поблизу однієї з вантажних станцій Укрзалізниці на території Києва. Для виконання завдання киянин залучив свого 17-річного знайомого – місцевого різноробочого.

Відповідно до інструкції з рф диверсанти вночі провели дорозвідку поблизу потенційної цілі, сфотографували її та відправили на "погодження" своєму російському куратору.

Потім вони придбали інстументи, щоб зламати захисну панель електрообладнання, та легкозаймисту суміш. Дочекавшись сутінок, диверсанти зламали дверцята релейної шафи та підпалили її технологічну частину.

Далі фігуранти відзняли загоряння на камеру мобільного телефону для "звітності" перед окупантами.

У подальшому зловмисники мали продовжити серію підпалів на об’єктах залізничної інфраструктури Києва.

Співробітники СБУ стали на заваді ворожим планам і затримали обох диверсантів "по гарячих слідах".

Під час обшуків у помешканнях затриманих вилучено мобільні телефони із доказами їхньої підривної діяльності на користь рф. Також у них виявлено "робочий інвентар", який використовували для вчинення підпалу.

Слідчі Служби безпеки повідомили фігурантам про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 113 Кримінального кодексу України (диверсія, вчинена за попередньою змовою групою осіб в умовах воєнного стану).

Наразі рецидивіст перебуває під вартою, а його спільнику обрано запобіжний захід у виді нічного домашнього арешту.

Обом чоловікам загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Готував підпали будівель ТЦК та релейних шаф Укрзалізниці на Одещині: затримано агента фсб06.08.24, 10:44

Популярні

Новини по темі