u-kyievi-vykryly-advokata-yakyi-prodavav-fiktyvni-dokumenty-ukhyliantam

У Києві викрили адвоката, який продавав фіктивні документи ухилянтам

 • 20271 переглядiв

СБУ ліквідувала схему ухилення від мобілізації на Київщині. Засновник юридичної компанії продавав фальшиві медичні довідки та документи для незаконного виїзду за кордон за 50 тис. доларів.

У Києві правоохоронці ліквідували ще одну масштабну схему ухилення від мобілізації, яка діяла на Київщині. До оборудки причетний засновник відомої юридичної компанії зі столиці. Про це заявила Служба безпеки, передає УНН.

Деталі

Як з'ясували слідчі, діючи під прикриттям надання адвокатських послуг, фігурант організував продаж фіктивних документів для уникнення призову та незаконного виїзду чоловіків за кордон.

За наявними даними, вартість таких "послуг" становила від 3 до 50 тис. американських доларів з одного ухилянта. Сума залежала від терміновості "замовлення".

Найбільшим "попитом" у фігуранта користувалися меддовідки ВЛК щодо непридатності до служби за станом здоров’я, зокрема через наявність І-ІІ груп інвалідності.

При цьому його клієнти не проходили військово-лікарську комісію, а "документи на списання" з лав потенційних призовників забирали прямо з офісу адвоката.

Правоохоронці затримали адвоката "на гарячому" в його офісі, коли він отримав 45 тис. американських доларів від ухилянта. Під час обшуків за місцем роботи та проживання фігуранта виявлено фіктивні документи на понад 244 тис. доларів США.

Наразі адвокату повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон). Йому загрожує до 9 років позбавлення волі з конфіскацією майна

- резюмували в СБУ. 

Наразі триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину та притягнення винних до відповідальності.

Доповнення

Зазначається, що для маскування оборудки юрист укладав із військовозобов’язаними клієнтами офіційний договір про правову допомогу.

Крім того, фігурант пропонував ухилянтам допомогу із подальшою легалізацією після втечі за межі України. Для цього він оформлював фіктивні документи про навчання клієнтів у зарубіжних закладах вищої освіти.

Нагадаємо

У Київській області жінці повідомили про підозру за схему з фіктивним шлюбом для чоловіків для сприяння незаконному перетину кордону ухилянтами за 5 тисяч доларів.

Володимир Омельченко

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Міноборони закупило 350 тисяч дронів на 30 млрд грн у 2024 році

     • 12321 переглядiв

    ЦАХАЛ знайшов тіла 6 ізраїльських заручників на півдні Гази

     • 9588 переглядiв