u-kyievi-demontuiut-pamiatnyk-shchorsu-cherez-shcho-mozhe-buty-obmezheno-rukh-bulvarom-tarasa-shevchenka-kmva

У Києві демонтують пам'ятник Щорсу, через що може бути обмежено рух бульваром Тараса Шевченка – КМДА

 • 39366 переглядiв

У Києві розпочався демонтаж пам'ятника більшовицькому діячеві Миколі Щорсу, що може призвести до перекриття руху транспорту на бульварі Тараса Шевченка. Демонтований пам'ятник буде перенесено до Державного музею авіації.

У  столиці почали демонтаж пам'ятника більшовицькому діячу Миколі Щорсу. Через це можливе перекриття руху бульваром Тараса Шевченка. Про це ранком повідомили у Київській міській військовій адміністрації, передає УНН.

Для демонтажу складної конструкції можливе тимчасове часткове перекриття руху бульваром Тараса Шевченка.

– попередили у КМДА.

Деталі

Демонтаж радянського пам’ятника комунальні служби розпочали близько 7 ранку.

Із монумента радянському діячу, що розташований у центрі Києва, перед цим було знято охоронний статус, – зазначили в КМДА.

Після демонтажу монумент передадуть на зберігання у Державний музей авіації України ім. О. К. Антонова.

Довідково

Щорс Микола Олександрович — один з військових ватажків більшовиків під час радянсько-української війни. У 1930-тих рр. образ Щорса почала активно використовувати радянська пропаганда, зокрема й встановлювати лідеру більшовиків пам’ятники по всій території тодішньої СРСР.

Нагадаємо

10 листопада Уряд прийняв рішення про вилучення з Державного реєстру нерухомих пам’яток культурної спадщини національного значення пам’ятників російському письменнику Олександру Пушкіну, більшовицькому ватажку Миколі Щорсу, а також іншим російським і радянським діячам. Таким чином

Тетяна Салганік

Війна

Популярні

Новини по темі

ЄС розморозить 10 мільярдів євро для Угорщини — The Guardian

 • 69408 переглядiв