ukenru
u-krivomu-rozi-za-zabrudnennya-richki-vid-pidpriyemstva-vimagayut-vidshkoduvannya-2-5-mln-grn-zbitkiv

У Кривому Розі за забруднення річки від підприємства вимагають відшкодування понад 2,5 млн грн збитків

 • 16781 переглядiв

КИЇВ. 8 жовтня. УНН. На Дніпропетровщині пред’явлено до суду позовну заяву в інтересах держави до підприємства щодо відшкодування понад 2,5 млн грн збитків через забруднення річки. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу Дніпропетровської обласної прокуратури.

"…пред’явлено до суду позовну заяву в інтересах держави до підприємства про відшкодування збитків, заподіяних державі внаслідок порушення законодавства про охорону та раціональне використання водних ресурсів", - сказано у повідомленні.

Встановлено, що вказане підприємство, не маючи дозволу на спеціальне водокористування, на початку 2020 року скидало забруднюючі речовини з надлишками зворотних вод зі ставка-накопичувача балки Свистунова у річку Інгулець.

"Внаслідок наднормативного скиду забруднюючих речовин у річку державі спричинено збитки у сумі понад 2,5 млн грн", - йдеться повідомленні.

Наразі позов перебуває на розгляді у суді.

Нагадаємо, у Первомайську на Миколаївщині через недбальство та безвідповідальність підприємців частина містян на тиждень залишилася без води, а Держрибагентство зафіксувало масовий мор риби, зокрема, рідкісних червонокнижних видів.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП