u-krasnoiarskomu-krai-rosiiany-formuiut-psevdodobrovolchyi-batalion-donetsk

У красноярському краї росіяни формують псевдодобровольчий батальйон “Донецьк”

 • 30641 переглядiв

росія формує батальйон "Донецьк" у Красноярському краї як псевдодобровольчий підрозділ для пропаганди війни, прикриваючись "козацьким" ярликом, що вводить в оману. Підрозділ, який насправді складається з найманців, спотворює історію українського козацтва.

У красноярському краї окупанти формують батальйон військових-контрактників. У подальшому його збираються видати за добробат "Донецьк", і використати це формування для російської пропаганди війни. Про це повідомили у Центрі Соціального Спротиву, передає УНН.

Так, ворог почав формувати нібито добровольчий, а по факту загін найманців-контрактників батальйон "Донецьк". Звичайно, що мешканців Донецьку в ньому не буде, набір проводять у краснодарському краї. Підпорядковується цей батальйон "казацькій бригаді "терек", яка не має жодного відношення до козаків.

– повідомили в "Спротив".

Деталі

За даними Центру "Спротив" росіяни приховують мобілізацію у країні під виглядом "добровольчих батальйонів". Так звані "добробати" кремль активно використовує для пропаганди війни.

Росіяни вчергове апелюють у своїх пропагандистських матеріалах терміном "казацтво" та таким чином намагаються спаплюжити історію українського козацтва.

 Закликаємо повідомляти про прибуття "казаків" до нашого чат-бота й констатуємо "Хаймарсів" вистачить на всіх.

– попереджаю загарбників у центрі нацспротиву.

Тетяна Салганік

Війна

Популярні

Новини по темі

Вибухи у Херсоні – МВА

 • 29742 переглядiв