u-krainakh-baltii-ta-u-polshchi-cherez-shtormy-znestrumleno-desiatky-tysiach-liudei

У країнах Балтії та у Польщі через шторми знеструмлено десятки тисяч будинків

 • 14133 переглядiв

Через сильні шторми у країнах Балтії та Польщі десятки тисяч людей залишились без електроенергії. У Литві та Польщі зафіксовано жертви, пошкоджено інфраструктуру, в Латвії рекордна кількість опадів.

По всій Литві рятувальники вже близько 550 разів виїжджали на прибирання повалених дерев після шторму в неділю. У Латвії шторм пошкодив дах кафедрального собору в Ризі. У багатьох містах жителі залишаються без світла. У Польщі сильний вітер завдав численних руйнувань.

Пише УНН із посиланням на Литовське національне радіо і телебачення та інформагентство ORF.

Деталі

Десятки тисяч людей у балтійських країнах - Литві та Латвії - залишилися без світла через буревії та дощі.

У Литві в понеділок понад 150 тисяч споживачів залишилися без світла. У Вільнюсі повалене вітром дерево впало на перехожого, який загинув, пише LRT. Деякі рейси скасовано, литовська залізниця повідомила про затримки через негоду.

Владислав Кондратович, керівник адміністрації Вільнюського окружного уряду назвав ситуацію "драматичною".

У багатьох містах жителі залишаються без світла. Також часто закриті магазини. Місто Неменчин було повністю відрізане від світу – там не працював навіть Інтернет і мобільний зв’язок. Найгірше те, що таких міст стає все більше. Ми перевіряємо останню статистику та стежимо за ситуацією.

Шторм у Латвії пошкодив дах кафедрального собору в Ризі, повідомив у понеділок віце-мер Едвардас Ратніекс. Соборна площа столиці Латвії тимчасово закрита для відвідування, поки загроза не зникне.

Раніше Центр навколишнього середовища, геології та метеорології Латвії оголосив помаранчеве попередження про дощ і вітер у центральній частині країни. При цьому найвищий рівень червоного попередження, - для Риги та її околиць.

В Латвії рекордна кількість опадів: затоплено вулиці, перекрито дороги, без світла десятки тисяч людей29.07.24, 10:11

Від учора до сьогодні в Латвії випало майже в півтора рази більше середньої кількості опадів у липні, повідомила метеорологічна служба країни.

Складна ситуація внаслідок шторму у Польщі.

Негода, яка пройшла Люблінським воєводством, була надзвичайно сильною, а сильний вітер завдав численних руйнувань. Рятувальникам довелося втручатися аж 135 разів. Найпоширеніші повідомлення стосувалися прибирання поламаних дерев та гілок, які блокували дороги, що суттєво ускладнювало рух транспорту.

У Польщі через негоду загинуло двоє людей, є поранені 29.07.24, 11:00

Популярні

Новини по темі

Бойківську писанку внесли до культурної спадщини України

 • 13308 переглядiв

Ольга Харлан вийшла у чвертьфінал Олімпіади-2024

 • 12798 переглядiв